Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΗ ανάταξη της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, χωρίς βύθιση και μακέτες

Η ανάταξη της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, χωρίς βύθιση και μακέτες

Να καλυφθούν οι ζημίες της κρίσης χωρίς δανειακά από τα 19.5 δις €, να αρθούν τα εμπόδια επενδύσεων, να υλοποιηθούν επενδύσεις, να υπερβούμε τις μακέτες!

Η Θεσσαλονίκη έχασε το 65% του ΑΕΠ της μέσα σε 15 χρόνια, από το 1998 άρχισε η αποεπένδυση, αποβιομηχανίστηκε, από 1η περιφέρεια έγινε 9η, το ΑΕΠ από 92% της ΕΕ  βυθίστηκε στο 52%. Η “αναπηρία της ελίτ” είναι στο βάθος του προβλήματος.

Λύσεις:

               Για τις επενδύσεις να καθιερωθεί ένας και μοναδικός Υπουργός Επενδύσεων με έναν Υφυπουργό και έναν Γεν. Γραμματέα: με όλες τις αρμοδιότητες αδειών σε καθεστώς fast track- max. 2 μηνών! Όλες οι επενδύσεις να δημοσιεύονται σε ΠΔ ή ΦΕΚ, να γίνονται δεκτά τα MOU’s, να μειωθεί το κόστος υποβολής φακέλου.

               Nα κουρευτούν άμεσα και οριζόντια στις καρτέλες τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και τα ταμεία που είναι 220 δις και 110-130 δις € στις τράπεζες, συνολικά 350 δις €.  Βαρύνονται με 300-500% εκβιαστικές και καταχρηστικές προσαυξήσεις, από εξωλογιστικούς προσδιορισμούς, πρόστιμα, πανωτόκια που εκτίναξαν τα χρέη 3-5φορές. Το μέτρο διαγραφών περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο ΙΙΙ 2015. Να αποφευχθούν οι βίαιες εκποιήσεις του κώδικα οφειλών με τόσες πλασματικές χρεώσεις. Δεν έγινε πουθενά στον κόσμο. Ωφελούνται οι υπερχρεωμένοι, καταστρέφονται οι νουνεχείς. Τα νέα καθαρά ποσά από ληξιπρόθεσμα και δάνεια να ρυθμιστούν σε 120- 240 δόσεις με 1-2% επιτόκιο. Θα εισπράξουμε 3-5 δις ευρώ/χρόνο!

               Να επιστραφούν οι καταθέσεις στις τράπεζες από το εξωτερικό και τα “σεντούκια”, χωρίς κατασχέσεις και φόρους. Εκτιμάται ότι ένας στόχος για 40 δις € είναι εφικτός!  

               Να επιστραφούν με μικρό κόστος/ φόρο 1-2%) οι καταθέσεις χωρίς πόθεν έσχες σε επενδύσεις, ιδρύσεις εταιρειών, αυξήσεις κεφαλαίων και αγορά ακινήτων. Θα κερδίσουμε 20-30 δις ευρώ.

               Συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη  επειγόντως περιμένει: 1)  ένα νέο μεγάλο και σε 9 μήνες εκθεσιακό δυτικά, όχι μισή έκθεση, νέο εκθεσιακό στο κέντρο δεν έγινε πουθενά στον κόσμο,  2) τη ζώνη καινοτομίας στα χαμηλού 1.000.000μ2 κενά και έτοιμα κτίρια με υποδομές του νομού, 3) η πόλη απειλείται σήμερα μέσω ΓΠΣ, με την ερήμωση  δυτικά και  από  την επίσημη μείωση πληθυσμού.  

Η άρση των εμποδίων από την χωροταξία

Σώζονται από τις μετεγκαταστάσεις – λουκέτα οι 3-4.000 επιχειρήσεις παραγωγής της Κ. Μακεδονίας, ύστερα από τις άοκνες προσπάθειες. Δημόσια συγχαρητήρια και ευχαριστούμε τον κ. Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.

ΔΕΝ σώζονται όμως: Α) από την παράνομη ερήμωση  η δυτική Θεσσαλονίκη με 400.000 κατοίκους. Να εφαρμοστεί  η απόφαση της Κομμισιόν ΕΕ και του Π. Γιούνκερ για το ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί επενδύσεων, ανάπτυξης  και χρήσεων στη δυτική Θεσσαλονίκη εκτός ορίων υψηλής όχλησης, Β) τα κενά κτίρια 1.000.000 μ2

Στο μεγαλύτερο εμπόδιο της περιοχής, η νομιμότητα και η ουσία για την χωροταξική ανάταξη της δυτικής Θεσσαλονίκης και της Κ. Μακεδονίας!

Συμπλέουν όλοι μαζί 7 δήμαρχοι (2 νέοι), 8 βουλευτές, 4 ευρωβουλευτές, 5 οικονομικοί φορείς, ενώσεις πολιτών και οι 471 μεγάλες επιχειρήσεις

               ΔΕΝ περιέχεται καθαρά η επιταγή της Διεύθυνσης Σεβέζο της Κομισσιόν της ΕΕ,  … δεν υπάρχουν περιορισμοί χρήσεως εκτός ορίων των δεξαμενών

               Δημιουργείται διχασμός και διχόνοια, άλλα μέτρα και άλλα σταθμά στο Βορρά και στο Νότο. Επικαλούμαστε την διόρθωση της Απόφασης ΥΠΕΝ ΦΕΚ Δ485/20 ως οφείλει το ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!!

               Σας συγχαίρουμε και την ίδια στιγμή αγωνιούμε.

               Ποια ανάπτυξη, ποιες επενδύσεις θα γίνουν με καθαρές απειλές ερήμωσης στη δυτική Θεσσαλονίκη. Θα αναλάβετε την ευθύνη του αποτελέσματος της ερήμωσης της δυτικής Θεσσαλονίκης? Χρόνια περιμέναμε μια αναπτυξιακή κυβέρνηση, σας υποστηρίξαμε. Αιτούμεθα με κάθε ευπρέπεια την διόρθωση της Απόφασης, είτε στο χωροταξικό νομοσχέδιο, είτε αυτοτελώς,  που στήθηκαν μεν από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά ακόμη και σήμερα είμαστε στα δύσκολα!

               Θα παρακαλούσαμε την προσοχή στις 471 ενώσεις πολιτών και μεγάλες επιχειρήσεις με 15.000 εργαζόμενους και πωλήσεις 7-8 δις € κάθε χρόνο (κάθε χρόνο όσο ένα Ελληνικό σε 10 χρόνια). Είναι το 50% του ΑΕΠ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

               Άλλωστε, αυτές οι διοικητικές παρανομίες  καλώς δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας (π.χ. Ασπρόπυργος, Ελευσίνα κ.α.), ούτε  πουθενά αλλού στην ΕΕ με 4.000 δεξαμενές.

Με εκτίμηση,

Κ. Ζήσης, Χ. Μπόγιας, Μ. Ναξιάδης, Ε. Νικολαίδου, Ν. Φιλίππου

e-mail:  info@philippou-sa.gr , http://neoreumaneoorama.blogspot.com/, twitter: PHILIPPOU_NIKOLAOS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ