Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΙζνογκούντ γιου αρ νοτ γκουντ!!

Ιζνογκούντ γιου αρ νοτ γκουντ!!

Ο Κωστάκης λοιπόν έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Γλυκοκοιτάζει μια θεσούλα που πιστεύει ότι έπρεπε να είναι δικιά του, πρέπει όμως να βρει ένα τρόπο να γίνει βεζίρης στη θέση του βεζίρη χωρίς να γίνει μισητός από τους αυλικούς και χωρικούς μιας και ο βεζίρης είναι ιδιαίτερα αγαπητός!! Στύβει το μικρό του μυαλουδάκι και βρίσκει τη λύση!! Θα βάλει μπροστά τον Μήτσο, έναν από τους χωρικούς που είναι του χεριού του και έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, να αμαυρώσει αυτός την εικόνα του βεζίρη!! Ο Μήτσος αρέσκεται στην ιδέα αλλά δεν είναι χαζός.

«Γιατί να χρεωθώ εγώ όλο αυτό και να φανώ κακός. Θα βρω δυο άλλους δυσαρεστημένους, θα τους φουσκώσω τα μυαλά ότι έχουν χίλια δίκια, θα τους υπερασπιστώ και θα φέρω σε δύσκολη θέση το βεζίρη. Θα βάλω και μερικούς να λένε ψέματα δεξιά και αριστερά και πες πες όλο και κάτι θα μείνει». Αφού σκέφτηκε ο Μήτσος τα παραπάνω άλλαξε πλευρό και κοιμήθηκε ευχαριστημένος!

Έβαλε ο Μήτσος το σχέδιο σε εφαρμογή και σε μια συνέλευση του χωριού πήρε το λόγο για να αρχίσει το θέατρό του και αφού ακούστηκαν ψέματα, που ντράπηκαν και τα ίδια, ο Μήτσος νόμισε ότι κέρδισε! Έλα μου όμως που οι χωρικοί και οι αυλικοί δεν πίστεψαν λέξη γιατί ήξεραν ποιος είναι ο βεζίρης τους και άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον Μήτσο και όσους ήταν υπεύθυνοι για τον διασυρμό του βεζίρη… Ιζνογκούντ γιου αρ νοτ γκουντ!!

Υπατία

ΥΓ1: Στις διαφωνίες επιχειρηματολογείς για την άποψή σου και δε σπιλώνεις ανθρώπους.

ΥΓ2: Την επόμενη φορά να είσαι πιο καλά πληροφορημένος γιατί δε σου τα είπανε καλά αυτοί που χρησιμοποίησες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ