Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣκληρή απάντηση Παπανικολάου για τα τεκταινόμενα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Κορδελιού...

Σκληρή απάντηση Παπανικολάου για τα τεκταινόμενα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε ο πρώην διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Σωτήρης Παπανικολάου:

«Επειδή κάποιοι ανακάλυψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και βγάζουν δακρύβρεχτες καταγγελτικές ανακοινώσεις, θα ήθελα να επισημάνω ότι για μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και η υπηρεσία Καθαριότητας και οι άλλες υπηρεσίες και ο δήμος ολόκληρος ευθύνονται αυτοί οι ίδιοι που με τις αβάσιμες καταγγελίες και συκοφαντίες τους έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου σε προϊσταμένους, διευθυντές αλλά και πολιτικούς προϊσταμένους, κλίμα φόβου το οποίο τους εμποδίζει να πάρουν τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται να πάρουν προς όφελος του δήμου, των δημοτών και των εργαζομένων, γιατί φοβούνται ότι θα βρεθούν καταγγελλόμενοι.

Συγκεκριμένα για την υπηρεσία Καθαριότητας, που θα μπορούσε να μην είναι στοιβαγμένη με τον τρόπο που είναι, φταίνε αυτοί και οι καταγγελίες τους. Ξυπνάνε κάθε πρωί και πιάνουν τη χαρτούρα ψάχνοντας να βρουν ποια παρατυπία υπάρχει στην υπηρεσία για να την καταγγείλουν και για να κουβαλήσουν κάποιον ελεγκτικό μηχανισμό. Έχουν μπερδέψει εντελώς το ρόλο τους και τον έχουν μπερδέψει συνειδητά οι περισσότεροι από αυτούς. Έχοντας χρόνια συνδικαλιστικής πορείας στην πλάτη, τους βεβαιώνω ότι ευθύνη του συνδικαλιστή είναι να παλεύει για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ευθύνη του συνδικαλιστή δεν είναι να παρακωλύει τη λειτουργία της υπηρεσίας με καταγγελίες. Και βέβαια ο συνδικαλιστής πρέπει να παλέψει για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας, αλλά πώς αυτό επιτυγχάνεται όταν καταγγέλλεις την υπηρεσία και αυτή δεν μπορεί να δουλέψει;

Τα προβλήματα που υπάρχουν και στην υπηρεσία Καθαριότητας και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του δήμου θα μπορούσαν να είχαν λυθεί σε ένα μεγάλο βαθμό. Τουλάχιστον θα μπορούσε να είχε γίνει προσπάθεια να λυθούν. Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου όμως από τη σύστασή του κανένας δεν κάνει άλλη δουλειά εκτός από το να ασχολείται με τις καταγγελίες. Ε πάει πολύ αυτοί που δημιούργησαν όλα αυτά τα προβλήματα, να κουνάν το δάχτυλο καταγγέλλοντας τώρα όχι πολιτικούς προϊσταμένους αλλά εργαζομένους. Βέβαια δεν πρωτοτυπούν, αφού όλα αυτά τα χρόνια έχουν κάνει σημαία τους τη συκοφαντία σε βάρος των συναδέλφων τους. Η πρακτική αυτή των καταγγελιών που δεν αφήνει τις υπηρεσίες να λειτουργήσουν όπως πρέπει, οδηγεί ευθεία στην ιδιωτικοποίησή τους. Ας πάψουν λοιπόν αυτοί, που οδηγούν με τη στάση τους στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, να παριστάνουν τους υπερασπιστές συναδέλφων με τις καταγγελίες τους σε βάρος άλλων συναδέλφων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ