Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠρόβλημα στη λειτουργία του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου και ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων

Πρόβλημα στη λειτουργία του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου και ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων

Το παρακάτω έγγραφο για τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου και για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες:

«Σας γνωστοποιούμε ότι σε συνάντηση που είχε εχθές το δ.σ. του συλλόγου μας με τον διευθυντή και καθηγητές του σχολείου, ανακοινώθηκε ότι με βάση τις υποδομές που διαθέτει το σχολείο (μεγάλος αριθμός αιθουσών στο υπόγειο με ανεπαρκή φυσικό αερισμό και για το λόγο αυτό λειτουργούν με τεχνητό αερισμό) και εφόσον δεν βρεθούν νέες αίθουσες, το πρόγραμμα που θα εφαρμοσθεί με την έναρξη των μαθημάτων, θα είναι το ίδιο με αυτό του περασμένου Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα του Ιουνίου αφορούσε την εκ περιτροπής διδασκαλία με μία τάξη ανά ημέρα και με «σπασμένα» τμήματα από πλευράς σύνθεσης.

Ο σύλλογός μας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σε μία τέτοια εξέλιξη που θα υποβαθμίσει την παρεχόμενη εκπαίδευση των μαθητών μας και θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους γονείς αφού τα παιδιά θα είναι αναγκασμένα να μένουν στο σπίτι 2 ή 3 μέρες την εβδομάδα.

Επιπλέον εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας διότι τόσο τον περασμένο Μάιο όσο και στις 1 Σεπτεμβρίου 2020 το σχολείο είχε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες (διεύθυνση β/θμιας εκπαίδευσης και Δήμο Κορδελιού Ευόσμου) για το πρόβλημα και το πρόγραμμα του Ιουνίου και δεν έγινε απολύτως τίποτε μέχρι σήμερα για να λειτουργήσει το σχολείο μας κανονικά. Ειδικά ο Δήμος γνώριζε από την πρώτη στιγμή για όλα τα προβλήματα του σχολείου και γνώριζε τόσο για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω των αιθουσών στο υπόγειο αλλά και για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την υγρασία και την εισροή νερών της βροχής στις περισσότερες αίθουσες του πρώτου ορόφου κάτι που σημαίνει ότι με τις πρώτες βροχές και αυτές οι αίθουσες θα είναι ακατάλληλες και επικίνδυνες για μαθήματα και θα βγουν εκτός λειτουργίας.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να απαξιώνει την παρεχόμενη εκπαίδευση των μαθητών μας και να μετατρέπει το σχολείο μας σε σχολείο β΄ κατηγορίας.

Απαιτούμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που απαιτούνται ώστε τα μαθήματα από την πρώτη ημέρα να γίνουν κανονικά και καθημερινά και με τμήματα σε πλήρη σύνθεση, όπως εξάλλου είναι και οι οδηγίες από το Υπουργείο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ