Τελευταία

  Τα χάλια της προέκτασης της οδού Σμύρνης άνωθεν της περιφερειακής οδού

  05-09-2020

  Το δήμο Κορδελιού Ευόσμου τον ενώνουν με τον δήμο του Ωραιοκάστρου οι δυο κύριες οδικές αρτηρίες, αυτές της προέκτασης της οδού Μαιάνδρου και της προέκτασης της οδού Μακρυγιάννη. Ενδιάμεσα σ’ αυτές τις οδούς υπάρχουν ακόμα τρεις οδοί οι οποίες ενώνουν τον Εύοσμο με το Ωραιόκαστρο και οι οποίες ξεκινούν από την οδό Ακαδήμου, που είναι η παράλληλη της περιφερειακής οδού άνωθεν αυτής, είναι δηλαδή η αντίστοιχη της Τρίτση από την πάνω πλευρά της περιφερειακής. Οι τρεις αυτές οδοί, που είναι η προέκταση Σμύρνης, η προέκταση Ολυμπιάδος και η προέκταση Παπάγου, διασταυρώνουν την οδό Αναγεννήσεως, η οποία είναι η κεντρική οδός του Ευόσμου άνωθεν της περιφερειακής οδού, και καταλήγουν στην οδό Εσπερίδων η οποία είναι το όριο του δήμου μας με το Ωραιόκαστρο και διοικητικά ανήκει στο δήμο Ωραιοκάστρου.

  Η προέκταση της οδού Ολυμπιάδος και η προέκταση της οδού Παπάγου είναι ασφαλτοστρωμένες από την οδό Ακαδήμου μέχρι και την οδό Εσπερίδων. Η μόνη από αυτές τις οδούς που δεν είναι φτιαγμένη και ασφαλτοστρωμένη σε όλη της την έκταση είναι η οδός Σμύρνης. Οι τρεις αυτές οδοί μπορεί να είναι από ένα σημείο και πέρα δημοτικοί αγροτικοί δρόμοι, αλλά δεν παύουν να συνδέουν τον δήμο μας με έναν άλλο δήμο, γι’ αυτό δεν μπορούν να βρίσκονται στο χάλι που βρίσκεται η προέκταση της Σμύρνης λίγο πριν από τη διασταύρωσή της με την οδό Εσπερίδων. Και οι τρεις αυτές οδοί, από την οδό Αναγεννήσεως μέχρι και την οδό Εσπερίδων, είναι κακοσυντηρημένες και σύμφωνα με πληροφορίες η άσφαλτός τους κρατάει από την εποχή που στον Εύοσμο ήταν δήμαρχος ο Σταμάτης Διονυσίου.

  Καλά είναι η νέα διοίκηση του Κλεάνθη Μανδαλιανού να φροντίσει και γι’ αυτές τις οδούς και κυρίως για εκείνο το απαράδεκτο κομμάτι της προέκτασης της οδού Σμύρνης που έχει μέχρι και νεροφαγιές και χρειάζεται κανείς τζιπ για να το περάσει. Στο συγκεκριμένο σημείο, που αρχίζει η νεροφαγιά, υπάρχει και τηλεοπτικός σταθμός! Οι αντίστοιχες αγροτικές οδοί πάνω από την οδό Εσπερίδων στο δήμο Ωραιοκάστρου δεν παρουσιάζουν αυτό το χάλι, προπαντός το χάλι που έχει η προέκταση της οδού Σμύρνης λίγο πριν την Εσπερίδων και ο δήμος Ωραιοκάστρου δεν παινεύεται ότι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Βορείου Ελλάδος.

  Τα. Σ.

  Προέκταση οδού Σμύρνης λίγο πριν την Εσπερίδων με μέτωπο στην Εσπερίδων
  Προέκταση οδού Σμύρνης λίγο πριν την Εσπερίδων με μέτωπο προς την Αναγεννήσεως
  Προέκταση οδού Ολυμπιάδος με μέτωπο προς την οδό Εσπερίδων
  Προέκταση οδού Ολυμπιάδος με μέτωπο προς την οδό Αναγεννήσεως
  Προέκταση οδού Παπάγου με μέτωπο προς την οδό Εσπερίδων
  Προέκταση οδού Παπάγου με μέτωπο προς την οδό Αναγεννήσεως

  You must be logged in to post a comment Login