Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑἈφ᾿ ὑψηλὰ ὅμως ἔπεσε, καὶ ἀπέθανεν ἐλεύθερος…

Ἀφ᾿ ὑψηλὰ ὅμως ἔπεσε, καὶ ἀπέθανεν ἐλεύθερος…

Μεγάλο πράγμα το άλμα. Όχι το άλμα που γίνεται για χόμπι. Όχι το άλμα που γίνεται για να ανεβάσει την αδρεναλίνη, η οποία είναι πεσμένη. Όχι το άλμα που γίνεται να εντυπωσιάσει κάποια γκόμενα. Μεγάλο πράγμα το άλμα που έχει νόημα. Το άλμα που έχει κάτι να υπηρετήσει. Ακόμα μεγαλύτερο πράγμα το άλμα που γίνεται για να υπερασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας. Μεγάλο πράγμα ένα τέτοιο άλμα σε δύσκολες συνθήκες, μεγάλο πράγμα και ο θάνατος από ένα τέτοιο άλμα.

Δεν ξέρω τι κουβαλούσες στο μυαλό σου, αλλά ότι και να κουβαλούσες καλό δρόμο στο μεγάλο σου ταξίδι. Καλά μυαλά και σε όσους επιτρέπουν ξένη σημαία να υψώνεται στα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας, καλά μυαλά και σε εκείνους που ανέχονται αυτούς που αφήνουν ξένη σημαία να υψώνεται στα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας, καλά μυαλά και σε όλους εκείνους οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα άλματα εκείνων που πιστεύουν αυτό που κάνουν και πεθαίνουν γι’ αυτό που πιστεύουν.

Στο δια ταύτα ότι και να κάνουν οι πάσης φύσεως ριψάσπιδες, ὁ πτερωθεὶς καὶ ἂν ἔπεσεν κ᾿ ἐπνίγη θαλασσωμένος, αφ᾿ ὑψηλὰ ὅμως ἔπεσε καὶ ἀπέθανεν ἐλεύθερος, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι θέλει ἀρετὴν καὶ τόλμην ἡ ἐλευθερία!

Δ.Ε.Αντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ