Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠοιος θα επιλεγεί στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη;!

Ποιος θα επιλεγεί στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη;!

Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δρομολόγησε τη διαδικασία για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Ποιος όμως θα επιλεγεί γι’ αυτήν τη θέση, αφού για να επιλεγεί χρειάζεται πλειοψηφία των τριών πέμπτων (3/5) των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου; Εάν είναι παρόντες και οι 45 δημοτικοί σύμβουλοι, ο Συμπαραστάτης του Δημότη για να εκλεγεί χρειάζεται 27 ψήφους. Πού θα τους βρει όμως αφού η διοίκηση διαθέτει μόνο τους 15;

Θα συνεργαστεί με την παράταξη Καμαρινού που έχει 14 δημοτικούς συμβούλους; Δύσκολο το βρίσκουμε μετά από τις κόντρες της διοίκησης με την παράταξη Καμαρινού.

Θα συνεργαστεί με την παράταξη Σούλα που έχει 8 δημοτικούς συμβούλους; Το άθροισμα των συμβούλων της διοίκησης και της παράταξης Σούλα δεν φτάνει για να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη. Ακόμα και αν προστεθεί η παράταξη Γιαννακόπουλου με τους 2 δημοτικούς συμβούλους, πάλι δεν φτάνουν οι ψήφοι. Χρειάζεται να προστεθούν και οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ζυγά. Αυτό το σενάριο είναι περίπλοκο για πολλούς λόγους. Η διοίκηση στην αρχή της θητείας της είχε «αδειάσει» την παράταξη Σούλα και δεν συνεργάστηκε μαζί της μόλις άλλαξε ο νόμος, ενώ φαινόταν πως υπήρχε κάποιου είδους συμφωνία. Η παράταξη Σούλα έχει δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι απέδειξαν στο παρελθόν ότι λειτουργούν αυτόνομα χωρίς να δεσμεύονται από τη στάση της παράταξης. Η παράταξη Γιαννακόπουλου για να μπει σε τέτοια διαδικασία πιθανότατο θα ζητήσει η ίδια τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη. Η παράταξη του κυρίου Ζυγά δεν ξέρουμε κατά πόσο θα έμπαινε στη διαδικασία μιας τέτοιας συμφωνίας για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση που διαθέτει άλλους 3 δημοτικούς συμβούλους ψηφίζει πάντα λευκό στη συγκεκριμένη διαδικασία, οπότε σίγουρα δεν μπορεί να υπολογίζεται σε κανένα άθροισμα και σε κανέναν σχεδιασμό.

Με τα παραπάνω δεδομένα η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη γίνεται άλυτος γρίφος και εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, όμως ποτέ δεν λέμε ποτέ αφού το ίδιο εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση ήταν και η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη από τη διοίκηση Σούλα, που όμως τελικά εκλέχτηκε, αποδεικνύοντας ότι μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται και ενίοτε γίνονται και αυτά!!

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ