Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚλεάνθης Μανδαλιανός: Η χρήση της μάσκας από τους μαθητές είναι επιβεβλημένη

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Η χρήση της μάσκας από τους μαθητές είναι επιβεβλημένη

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και ιατρός παθολόγος Κλεάνθης Μανδαλιανός έκανε την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε συνθήκες πανδημίας covid-19 και με αφορμή αντιδράσεις που υπάρχουν ενάντια στη χρήση μάσκας από τους μαθητές:

            «Προ των πυλών για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που ξεκινά υπό την απειλητική σκιά της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας και δύσκολης πραγματικότητας, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές όλων.

            Με γνώμονα την ασφάλεια και την ευρυθμία των 107 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους -πέραν των παρεμβάσεων συντήρησης των σχολείων – επικεντρωθήκαμε  σε θέματα υγιεινής, με σχολαστικούς καθαρισμούς και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ορίζουν τα αρμόδια υπουργεία, με καθαρισμό των αύλειων χώρων από την υπηρεσία Πρασίνου και με τη διευθέτηση και άλλων λειτουργικών ζητημάτων, όπως την πραγματοποίηση διαγραμμίσεων στις εισόδους σχολικών συγκροτημάτων, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας  χρηματοδότησαν με επιπλέον πόρους τις Διευθύνσεις των σχολείων για την προμήθεια επαρκών ποσοτήτων αντισηπτικών και υλικών καθαριότητας, ενώ η τιτάνια αυτή προσπάθεια θα ενισχυθεί με την επικείμενη τοποθέτηση των 69 σχολικών καθαριστριών, που προσελήφθησαν πρόσφατα για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολικών αιθουσών.

             Η ανεπάρκεια των σχολικών υποδομών, οι δραματικές ελλείψεις σε σχολικές εγκαταστάσεις και αίθουσες, που χρόνια τώρα μαστίζουν τη δημόσια εκπαίδευση στο δήμο μας, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων στην εποχή της πανδημίας. Δίνοντας πραγματικά έναν μεγάλο και έντιμο αγώνα για να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες που  έρχονται να προστεθούν στα ήδη μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες η σχολική μας κοινότητα, είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την ασφάλεια των μαθητών μας.

            Στις νέες και πρωτοφανείς συνθήκες στις οποίες καλείται να λειτουργήσει φέτος η σχολική κοινότητα, εντάσσεται και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας για τους μαθητές, οι οποίες θα χορηγηθούν δωρεάν μέσω της ΚΕΔΕ σε όλα τα σχολεία. Αυτές τις κρίσιμες ώρες που διακυβεύεται το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, η υγεία, πρέπει να αντιληφθούμε ότι η χρήση της μάσκας είναι όχι απλά απαραίτητη αλλά και επιβεβλημένη. Για να περιοριστεί και να αποτραπεί κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού στα παιδιά, είναι απαραίτητο οι μαθητές μας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εκπαιδευτούν στη χρήση της μάσκας, αντιλαμβανόμενοι πως συνιστά ένα αποτελεσματικό μέτρο αντιμετώπισης της διασποράς τους ιού, το οποίο  κατανοώ ότι δεν είναι ευχάριστο, αλλά έχει πραγματικά σημασία και αξία να εφαρμοστεί, για την προστασία του εαυτού μας και των άλλων.

Είναι σημαντικό λοιπόν να διδάξουμε στα παιδιά μας, πως η χρήση της μάσκας τα προστατεύει. Είναι σημαντικό να τα μυήσουμε στις αξίες σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και ύπαρξης, ώστε να νικήσουμε τον αόρατο εχθρό που απειλεί σήμερα όλη την ανθρωπότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ