Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣάρωσε τα βραβεία η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Σάρωσε τα βραβεία η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Σάρωσε τα βραβεία η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στον κορυφαίο θεσμό του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, που διεξήχθη από τις 23 έως και τις 30 Αυγούστου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της πόλης.

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά… έξι συνολικά βραβεία απέσπασε η δημοτική θεατρική μας ομάδα, καταφέροντας να συγκινήσει κοινό και κριτικούς και κυρίως να κάνει περήφανο το δήμο μας στη μεγαλύτερη πανελλήνια γιορτή για το Ερασιτεχνικό Θέατρο της χώρας, που εδώ και 21 χρόνια πραγματοποιείται στην ακριτική πόλη του Έβρου.

Η θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου παρουσίασε την παράσταση “Περπατώ εις το δάσος” της Στέλλας Μιχαηλίδου σε σκηνοθεσία Ρίτσας Γεωργιάδου και διαγωνιζόμενη μεταξύ θεατρικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, απέσπασε από την κριτική επιτροπή:

– 1ο Βραβείο καλύτερης παράστασης

– Βραβείο Σκηνοθεσίας στη Ρίτσα Γεωργιάδου

– Βραβείο Ενδυματολογίας στη Χριστίνα Μανώλα

– Βραβείο Σκηνογραφίας στους: Σπύρος Κόκκινος, Νίκος Καραγιάννης, Στέλλα Μιχαηλίδου και Χριστίνα Μανώλα

– Βραβείο χορογραφίας στις: Βασιλική Χατζησαββίδου και Κλεονίκη Φιλιππίδου

και από την κριτική επιτροπή Κοινού:

το 1ο Βραβείο Κοινού καλύτερης παράστασης

Σημειώνεται ότι την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν φέτος οι ηθοποιοί: Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Ελένη Ράντου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Άννα Κουρή και ο χορογράφος Ιωάννης Μαργαρώνης.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, όντας επί σειρά ετών και ο ίδιος μέλος της θεατρικής Ομάδας του Δήμου, συνεχάρη όλα τα μέλη της ομάδας που κατάφεραν να εκπροσωπήσουν επάξια το Δήμο μας στην κορυφαία πανελλήνια θεατρική διοργάνωση. “Ως μέλος αυτής της ζωντανής και δραστήριας ομάδας, νιώθω μεγάλη συγκίνηση για τις κατακτήσεις της, οι οποίες γεμίζουν χαρά και ικανοποίηση όλον το Δήμο μας” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και πρόσθεσε: “Συγχαίρω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν τη μεγάλη επιτυχία, όλα τα μέλη που με κόπο, μεράκι και αγάπη για το θέατρο και τον πολιτισμό ανέδειξαν τη δυναμική του ερασιτεχνικού θεάτρου του δήμου μας σε έναν από τους σπουδαιότερους θεατρικούς θεσμούς της χώρας μας. Πρόκειται για μια διάκριση που αποτελεί κορύφωση ενός πολυετούς αγώνα που ενώνει ανθρώπους με πάθος, ταλέντο και όραμα. Το θέατρο στο δήμο μας είναι υπόθεση συλλογική και αισθάνομαι περήφανος που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας ”.

“Οι ευχές όλων μας «έπιασαν» και η θεατρική ομάδα του δήμου μας θριάμβευσε. Με δεδομένο ότι κάθε βράβευση ανοίγει νέους ορίζοντες και γίνεται κίνητρο για την επόμενη επιτυχία, ευχόμαστε το φεστιβάλ της Νέας Ορεστιάδας να γίνει η απαρχή μας νέας ανοδικής θεατρικής πορείας γεμάτη βραβεία, επαίνους και διακρίσεις. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης, σε όλη τη θεατρική ομάδα- αλλά και ξεχωριστά στο κάθε μέλος της- γιατί στο όνομα τέχνης και στο βωμό του θεάτρου, όλοι θυσιάζουν χρόνια τώρα, πολύτιμο προσωπικό χρόνο, παράγουν και προάγουν πολιτισμό, καταθέτοντας ένα κομμάτι της ψυχής τους για να κερδίσει η ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία τη θέση που της αξίζει” δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου.

Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Με τη λαμπρή τελετή απονομής των βραβείων της κριτικής επιτροπής και της επιτροπής κοινού, την οποία παρουσίασε ο μοναδικός στο είδος του και με βαθιά πολιτιστική γνώση κ. Aλέξης Κωστάλας, και με ένα μουσικό ταξίδι στα αγαπημένα τραγούδια του Κώστα Λειβαδά, με τον ίδιο στο πιάνο να δίνει το ρυθμό σε μια βαθιά συγκινητική βραδιά, έπεσε την Κυριακή 30 Αυγούστου η αυλαία του διαγωνιστικού μέρους του Φεστιβάλ στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας.

Τη διοργάνωση, που ειδικά αυτή την παράξενη χρονιά ξεπέρασε κάθε προσδοκώμενη επιτυχία, είχε το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας και τη ΔΗΚΕΠΑΟ.

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους συντελεστές της πολυβραβευμένης πλέον θεατρικής παράστασης “Περπατώ εις το δάσος” της Στέλλας Μιχαηλίδου, που με τη δράση τους αναβαθμίζουν τα θεατρικά δρώμενα του Δήμου μας, αναδεικνύοντας τη δυναμική του σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία – Οργάνωση Παραγωγής: Ρίτσα Γεωργιάδου

Σκηνικά: Σπύρος Κόκκινος – Νίκος Καραγιάννης – Στέλλα Μιχαηλίδου – Χριστίνα Μανώλα

Κοστούμια: Χριστίνα Μανώλα

Βοηθός σκηνοθέτη – Οπτικοακουστικά Μέσα: Εύα Βασιλού

Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Παραγωγή Μουσικής για τη θεατρική Ομάδα Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου: Νίκος Πανδής

Χορογραφίες: Βασιλική Χατζησαββίδου & Κλεονίκη Φιλιππίδου

Φώτα: Ανδρέας Συμεών

Οπτικοακουστικά μέσα: Απόστολος Κύρου

ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης)

Παιδική Φωνή: Θεοδώρα Λαχουσίδου

Κοκκινοσκουφίτσα: Μαρίνα Ψειράκη

Αφηγήτρια: Κωνσταντίνα Γαλάνη

Κόρη 1: Βασίλης Σαρίκος

Κόρη 2: Νίκος Χριστοφορίδης

Κόρη 3: Στέλιος Μπουικίδης

Κοντορεβυθούλης – Γιαγιά: Κώστας Λαχουσίδης

Καθρέπτης – Βάτραχος: Απόστολος Καλιαμπός

Βασίλισσα: Κέλλυ Δραγατά

Μαμά Βασίλισσας: Ρίτσα Γεωργιάδου

Δασοφύλακας 1: Πελαγία Καραϊλή

Δασοφύλακας 2: Έφη Καλαθά

Δασοφύλακας 3: Γεωργία Δάρτση

Παράλληλα ο Δήμος ευχαριστεί όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν στη μετακίνηση της Θεατρικής Ομάδας στην Ορεστιάδα και συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις:

  • M ETRO TOURIZM I.K.E
  • Α.Ο. ΤΕΝΙΣ – ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΕΥΟΣΜΟΥ
  • IL MONDO
  • ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΟΧΤΑΠΟΔΑΣ
  • HEART SO ZA
  • CLIP NEWS A.E.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ