Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τις ευπαθείς ομάδες από τον δήμο Κορδελιού...

Εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τις ευπαθείς ομάδες από τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης καιενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου καλεί τους δημότες και τις τοπικές επιχειρήσεις να συνδράμουν στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με σχολικά είδη, για να καλυφθούν οι ανάγκες των ευπαθών ομάδων του Δήμου.

Κάθε χρόνο, οι οικογένειες καλούνται να καλύψουν ένα πλήθος προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο αντιλαμβανόμενο ότι πολλές από αυτές δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες δαπάνες, κάνει έκκληση σε όσους έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να προσφέρουν σχολικές τσάντες (δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου) τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, σχολικούς άτλαντες (γεωγραφικούς και πολιτικούς), μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, κασετίνες, χάρακες, διαβήτες κ.λπ.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα γίνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, οδός Μαβίλη 6-8 και Πυθαγόρα στον Εύοσμο, τηλ. 2310558505.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου είναι υποέργο της Πράξης “Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου”, με Κωδικό ΟΠΣ5001411, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κεντρική Μακεδονία 2014-2020”.

Κύριος στόχος της δομής αποτελεί η εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων-ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων. Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποσκοπεί ειδικότερα στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών ευπαθών – κοινωνικά και οικονομικά – ατόμων και οικογενειών, με τη δωρεάν παροχή προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης, που προέρχονται κυρίως από χορηγίες πολιτών και επιχειρήσεων.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ