Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑκυρώθηκε το 1ο φεστιβάλ «Ταράτσα στα δυτικά»

Ακυρώθηκε το 1ο φεστιβάλ «Ταράτσα στα δυτικά»

Η θερινή σκηνή στην ταράτσα του Δημοτικού Θεάτρου Ελευθερίου Κορδελιού

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και η Aντιδημαρχία Πολιτισμού, με αίσθημα ευθύνης ακολουθούν τα νέα δεδομένα, προτάσσουν πάνω απ όλα την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και ανακοινώνουν με λύπη την ακύρωση και των 17 μεγάλων εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ «Ταράτσα στα Δυτικά».

Το φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί όλο το Σεπτέμβριο, στην ειδικά διαμορφωμένη μοντέρνα αστική ταράτσα του υπερσύχρονου Πολυλειτουργικού Κέντρου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, επί της οδού Μοναστηρίου 417.

«Έχοντας επίγνωση της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του covid – 19 και με πλήρη συναίσθηση του μεγέθους της ευθύνης, ανακοινώνουμε τη ματαίωση του 1ου Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά”, καθώς κυρίαρχο ζήτημα για όλους μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ελπίζουμε πως σύντομα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα βρεθούμε όλοι μαζί κάτω από τον έναστρο ουρανό για να απολαύσουμε τις μοναδικές βραδιές πολιτισμού που μας επιφυλάσσει ο νέος θεσμός του Δήμου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Η εποχή και τα γεγονότα, μας επιβάλουν να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να αναπροσαρμόζουμε συνεχώς τα πλάνα μας. Προέχει σίγουρα η ασφάλεια των πολιτών, αλλά εμείς οι άνθρωποι που πιστεύουμε στην δύναμη της τέχνης και στις θεραπευτικές διαστάσεις που μπορεί να έχει στους ανθρώπους – ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε- δεν το βάζουμε κάτω. Σήμερα δυστυχώς θα πρέπει να ακυρώσουμε το νέο μας αυτό φεστιβάλ αλλά σήμερα κιόλας καθόμαστε στο τραπέζι να οργανώσουμε τις νέες μας δράσεις, με βάση τα καινούργια δεδομένα” δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου, τονίζοντας ότι τ ο « Φεστιβάλ Ταράτσα στα Δυτικά» , μπορεί να μην ξεκινάει φέτος λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που ζούμε αλλά με την ευχή ότι σύντομα η κρίση αυτή θα ξεπεραστεί δεσμευόμαστε ότι θα επανέλθουμε για να φωτίσουμε και να δροσίζουμε τα επόμενα καλοκαιρινά μας βράδια στον δήμο μας.”

Το φεστιβάλ “ Ταράτσα στα Δυτικά” είναι ένας νέος πολιτιστικός θεσμός υψηλής πολιτιστικής και καλλιτεχνικής αισθητικής με σταθερό και ετήσιο χρόνο έναρξης τους καλοκαιρινούς μήνες και τον πρώτο φθινοπωρινό..

Στόχος του, να εισέλθει δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Πάγιος τόπος διεξαγωγής του, το δώμα – του πολυλειτουργικού Κέντρου – Θεάτρου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου -το θερινό κινηματοθέατρο -χωρητικότητας 260 θέσεων- στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού.

Σύμφωνα με τους οργανωτές όραμα του, είναι να αποτελέσει έναν νέο θερινό πολιτιστικό προορισμό και έναν ανθρώπινο πόλο έλξης για κατάθεση, ανάπτυξη και ανταλλαγή ιδεών, έκφρασης και δημιουργίας των ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού, δίνοντας παράλληλα βήμα λόγου και διαλόγου, προβολής και προώθησης σε ότι νέο, δημοφιλές και φρέσκο αναδεικνύεται από τον κόσμο της τέχνης και της σκέψης.

Για όλους αυτούς τους λόγους το φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά” θα είναι ανοιχτό και θα εντάσσει στο πρόγραμμα του, είτε πρεμιέρες, είτε δικές του παραγωγές, στηρίζοντας κατά προτεραιότητα νέους καλλιτέχνες, έτσι ώστε με μετακλήσεις παραστάσεων και εκδηλώσεων να ανατροφοδοτεί την σπουδαία και μοναδική σχέση επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ σκηνής- πλατείας – και κοινού.

Το 1ο Φεστιβάλ “Ταράτσα στα Δυτικά” με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και με δελτία εισόδου θα άνοιγε αυλαία στις 2 Σεπτεμβρίου του 2020, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Πολιτισμού και στο πρόγραμμα του περιελάμβανε 17 ποιοτικές εκδηλώσεις επικεντρωμένες, στο Θέατρο, το Χορό, τη Μουσική, το Κινηματογράφος, τις Διαλέξεις, τα Εικαστικά και τη Φωτογραφία.

Όλες απόλυτα εναρμονισμένες στην πολιτιστική σημειολογία αλλά και του ρόλου του νέου Φεστιβάλ, το οποίο ορίσθηκε να πραγματοποιείται στην πιο όμορφη, μοντέρνα αστική ταράτσα του νέου υπερσύγχρονου πολιτιστικού πολυχώρου της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στρατηγικός προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής είναι το Νέο Πολυλειτουργικό Κέντρο, πέρα από το Φεστιβάλ « ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ» να συμβάλλει με την ετήσια λειτουργία του και την διαρκή πολιτιστική του δράση, στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας αναδεικνύοντας τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου σε κομβικό πολιτιστικό σημείο αναφοράς με ουσιαστική πολιτιστική και πολιτισμική δράση για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ταυτόχρονα όμως με την έναρξη του Φεστιβάλ η Διοίκηση του Δήμου θα παρέδιδε προς χρήση στους δημότες και όχι μόνο, το Νέο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, το οποίο συγκαταλέγεται στα πιο σύγχρονα αρχιτεκτονικά κτηριακά πολιτιστικά συγκροτήματα όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά όλης της Ελλάδας.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ