Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Δεν έχει κανένα νόημα να γίνουν στις δημοτικές υπηρεσίες προληπτικά test covid-19...

«Δεν έχει κανένα νόημα να γίνουν στις δημοτικές υπηρεσίες προληπτικά test covid-19 στα τυφλά»

«Φυσικά κύριε Σαρρηγιαννίδη θα έχουν νόημα τα Covid-19 test των υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου, εάν υπάρξει υποψία ή βεβαιωμένο κρούσμα σε δημοτική δομή ή γραφείο. Και να είστε βέβαιος ότι πράξαμε ανάλογα ή θα κάνουμε τους πρέποντες ελέγχους, όπου υπάρχει υποψία ή επιβεβαιωμένο κρούσμα».

Τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στην απάντηση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, την οποία απέστειλε στην «Αγκίδα», προς το γνωστό δημοσιογράφο της Θεσσαλονίκης, Βασίλη Σαρρηγιαννίδη, ο οποίος αναρωτήθηκε αν δεν θα έπρεπε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου να κάνει μέχρι σήμερα προληπτικά το τεστ covid-19 με τόσα κρούσματα καθημερινά στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου στην απάντησή του αναφέρει επίσης ότι «η όποια ψευδής βεβαιότητα που παρέχεται με τη χρήση προληπτικών test καθώς και η καλλιέργεια περαιτέρω κλίματος πανικού και ανασφάλειας δεν αποτελούν στόχους μας. Επίσης προσωπικά ως γιατρός, δε θέλω να κοροϊδεύω τόσους δημότες με μέτρα για το “θεαθήναι” και για ψηφοθηρικούς λόγους».

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού στο δημοσιογράφο Βασίλη Σαρρηγιαννίδη:

«Πραγματικά συγκινητικό το μήνυμα του κου Σαρηγιαννίδη ότι “Το προλαμβάνειν μείζον εστί του θεραπεύειν” στη δήλωσή του υπέρ των προληπτικών Covid-19 test για το προσωπικό του Δήμου. Το συγκεκριμένο απόφθεγμα του μεγάλου αρχαίου γιατρού όμως τυχαίνει να το γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό, καθώς υπηρετώ το ιατρικό επάγγελμα 25 ολόκληρα χρόνια και σίγουρα δεν περίμενα από έναν δημοσιογράφο να μου το υπενθυμίσει.

Φυσικά κε Σαρρηγιαννίδη θα έχουν νόημα τα Covid-19 test των υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου, εάν υπάρξει υποψία ή βεβαιωμένο κρούσμα σε δημοτική δομή ή γραφείο. Και να είστε βέβαιος ότι πράξαμε ανάλογα ή θα κάνουμε τους πρέποντες ελέγχους, όπου υπάρχει υποψία ή επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Είμαστε διατεθειμένοι να ελέγξουμε όλα τα άτομα που εργάζονται ή ήρθαν σε επαφή με τυχόν επιβεβαιωμένο κρούσμα, φορέα ή ασθενή του Covid-19, αλλά δεν έχει κανένα νόημα να γίνουν προληπτικά test στα τυφλά, τη στιγμή που δεν έχουμε καμία ένδειξη νόσησης στο περιβάλλον του υπαλλήλου και καθώς ο ιός μπορεί να προσβάλλει ένα άτομο την αμέσως επόμενη μέρα του test που το ανέδειξε καθαρό.

Η όποια ψευδής βεβαιότητα που παρέχεται με τη χρήση προληπτικών test καθώς και η καλλιέργεια περαιτέρω κλίματος πανικού και ανασφάλειας δεν αποτελούν στόχους μας. Επίσης προσωπικά ως γιατρός, δε θέλω να κοροϊδεύω τόσους δημότες με μέτρα για το “θεαθήναι” και για ψηφοθηρικούς λόγους.

Απολυμαντικά, μάσκες, καθαριστικά μοιράστηκαν εδώ και καιρό σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου σε συνεχείς προσπάθειες διασφάλισης της υγείας των υπαλλήλων. Αποφεύγεται ο συνωστισμός πολλών ατόμων και αναβλήθηκαν πανήγυρεις και πολιτιστικές εκδηλώσει λόγω κινδύνου διασποράς.

Επίσης έγινε μέριμνα για προληπτικό έλεγχο του προσωπικού των Δημοτικών Βρεφικών Σταθμών και ΚΔΑΠ και διασφαλίστηκε η άμεση πρόσβαση σε μικροβιολογικό εργαστήριο του όποιου πιθανού κρούσματος. Θα χορηγηθούν και δωρεάν μάσκες σε όλους τους μεγαλύτερους μαθητές σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης που εξήγγειλε ο κος Θεοδωρικάκος.

Ευχαριστώ για το όψιμο ενδιαφέρον κύριε Σαρηγιαννίδη και δε θέλω να πιστεύω ότι αυτή η κριτική κρύβει περίεργες σκοπιμότητες… αλλά μπορεί να μου περνά ενίοτε κάτι τέτοιο από το μυαλό, όταν κυρίως και πρωτίστως με στηλιτεύετε ως γιατρό και κατόπι ως Δήμαρχο. Καλημέρα σας και καλό κουράγιο στον αγώνα κατά της πανδημίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ