Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣτον δήμο Κορδελιού Ευόσμου προκαλεί γέλιο το κανονικό άνοιγμα των σχολείων…

Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου προκαλεί γέλιο το κανονικό άνοιγμα των σχολείων…

Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας για κανονικό άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτέμβρη προκαλεί κύματα γέλιου. Θα ανοίξουν με τα απαραίτητα μέτρα λέει η υπουργός παιδείας! Τι εννοεί; Ότι οι αίθουσες του δήμου που είναι υπόγειες θα γίνουν ξαφνικά ισόγειες; Ή ότι στις «τυφλές» αίθουσες θα φυτρώσουν ξαφνικά παράθυρα; Ή θα γίνουν κανονικές οι αίθουσες που φτιάχτηκαν σε διαδρόμους, λέβητες και αποχωρητήρια; Ή οι αίθουσες κλουβιά θα μεταλλαχθούν σε κανονικές αίθουσες με κάποιον μαγικό τρόπο; Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού, η απόφαση της υπουργού να ανοίξει αυτά τα συγκεκριμένα σχολεία σε αυτά τα συγκεκριμένα χάλια, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Σε αίθουσες κλουβιά, σε αίθουσες υπόγειες, σε αίθουσες «τυφλές» και σε άλλες αίθουσες που μόνο αίθουσες διδασκαλίας δεν είναι, δάσκαλοι και μαθητές θα φορούν μάσκα και, κατά τη λογική της υπουργού, θα λυθεί το πρόβλημα.

Από το άνοιγμα των σχολείων μετά την καραντίνα του κοροναϊού μέχρι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο μεσολαβούν πάνω από τρεις μήνες. Από τον Μάρτιο που η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία, λόγω καραντίνας, μεσολαβεί περίπου μισός χρόνος. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα μπορούσε να διαθέσει κονδύλια ώστε να τοποθετηθούν προκάτ αίθουσες σε χώρους που διαθέτουν οι δήμοι ή σε χώρους που θα δεσμεύονταν ώστε να μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία με κάποια κανονικότητα σε συνθήκες πανδημίας. Αν διέθετε σ’ αυτόν το μισό χρόνο τα απαραίτητα κονδύλια η πολιτεία και αίθουσες προκάτ θα μπορούσαν να είχαν τοποθετηθεί και με τα απαραίτητα δίκτυα θα μπορούσαν να είχαν συνδεθεί. Δεν το έκανε όμως γιατί προέχει η οικονομία και όχι η υγεία των πολιτών και προπαντός των μαθητών. Δεν το έκανε γιατί από τις αίθουσες δεν βγαίνει κέρδος. Ενώ λοιπόν δεν έδωσε φράγκο για να δημιουργηθούν κάποιες υποδομές, που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, έρχεται με ύφος πολλών καρδιναλίων να ανοίξει αυτά τα συγκεκριμένα σχολεία, τα οποία στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου γνωρίζουμε καλά και τα οποία μάλλον δεν είναι ιδιαιτερότητα του δικού μας δήμου αλλά υπάρχουν και σε όλους τους άλλους δήμους.

Δυστυχώς τώρα μπορεί να γελάμε, αλλά μόνο γέλιο δεν θα προκαλεί η παρουσία μαθητών σε τέτοιες αίθουσες σε συνθήκες έξαρσης του covid-19.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ