Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΠροσπάθεια της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να συνταχθεί περιουσιολόγιο

Προσπάθεια της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να συνταχθεί περιουσιολόγιο

Η ειδική συνεργάτης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, κυρία Όλγα Βούγια, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που κάνει προκειμένου να συνταχθεί περιουσιολόγιο στο δήμο λέγοντας συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Ένα άλλο κομμάτι που εγώ έχω εμπλακεί είναι το περιουσιολόγιο, το οποίο δεν υπάρχει στο δήμο μας. Δεν γνωρίζουμε την περιουσία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Πρέπει να ξέρουμε τι έχουμε για να μπορούμε να το αξιοποιήσουμε και αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε τώρα. Σ’ αυτό το κομμάτι συνεργάζομαι με τον κύριο Κατσιά γιατί το περιουσιολόγιο έχει να κάνει με τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Ομολογώ πως μέχρι τώρα έκανα πολύ μικρά βήματα γιατί αντιμετωπίζω σημαντικά προβλήματα. Η Τεχνική Υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη. Έχουμε πάει αμέτρητες φορές με τον κύριο Κατσιά για να μαζέψουμε στοιχεία για το τι στάλθηκε από το κτηματολόγιο σ’ εμάς. Εγώ ουσιαστικά έχω αναλάβει τον συντονισμό αλλά επειδή δεν υπάρχουν υπάλληλοι, μπήκαμε στη διαδικασία μαζί με τον κύριο Κατσιά να μαζέψουμε εμείς αυτά τα στοιχεία. Αυτά μου έχουν ανατεθεί από το γραφείο του αντιδημάρχου Οικονομικών, λόγω του ότι είμαι οικονομολόγος. Η διαδικασία της σύνταξης περιουσιολογίου πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τελειώσει το Κτηματολόγιο. Αν τα ακίνητα δεν είναι δηλωμένα στο Κτηματολόγιο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Παρά το ότι υπήρχαν ειδοποιήσεις από το κράτος να συνταχθεί περιουσιολόγιο στο δήμο μας, η διαδικασία δεν προχώρησε ποτέ. Τώρα αυτό που έκανα ήταν να ψάξω να βρω, όσον αφορά τη δημοτική ενότητα του Κορδελιού, τίτλους από τη Γεωργική Υπηρεσία, να ψάξω δηλαδή όσο παλαιότερα γίνεται. Αν κάποια από τις προηγούμενες διοικήσεις είχε κάνει έστω ένα βήμα, θα μπορούσα να το συνεχίσω. Δυστυχώς αυτό το βήμα δεν είχε γίνει. Υπήρχε απόλυτο σκοτάδι και προσπαθώ βήμα βήμα να κινηθώ σ’ αυτήν την κατάσταση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ