Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΈξι νέα απορριμματοφόρα προμηθεύεται ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Έξι νέα απορριμματοφόρα προμηθεύεται ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Έξι απορριμματοφόρα νέας τεχνολογίας προμηθεύεται ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου με το ποσό των 990.000 ευρώ που θα πάρει από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Συνολικά από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δοθούν στους δήμους της χώρας 54.450.000 ευρώ για προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς. Η αγορά των έξι αυτών απορριμματοφόρων από τον δήμο θα βοηθήσει στην ανανέωση του στόλου του.

Από τα 24 υπάρχοντα απορριμματοφόρα μόνο τα 6 είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία αγοράστηκαν επί διοίκησης Λαφαζανίδη. Τα υπόλοιπα είναι παλιάς τεχνολογίας. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα προμηθευτεί άλλα 2 απορριμματοφόρα με χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη και άλλο 1 απορριμματοφόρο με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Ο δήμος τελικά θα έχει 15 νέα απορριμματοφόρα, τα οποία θα έχουν μικρό κόστος λειτουργίας και θα μολύνουν ελάχιστα το περιβάλλον. Σήμερα από τα 24 απορριμματοφόρα λειτουργούν μόνο τα 17, εκ των οποίων 3 είναι της ανακύκλωσης. Για να καλύπτονται οι ανάγκες του δήμου χρειάζεται να λειτουργούν 18 συνολικά απορριμματοφόρα μαζί με αυτά της ανακύκλωσης. Να θυμίσουμε ότι όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση λειτουργούσαν μόνο 12 απορριμματοφόρα.

Ρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ