Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑμανατιάδης Κωνσταντίνος: Το νόμιμο και το ηθικό κρίνεται από άλλους και όχι...

Αμανατιάδης Κωνσταντίνος: Το νόμιμο και το ηθικό κρίνεται από άλλους και όχι από εμένα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω δήλωση του προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου, Κωνσταντίνου Αμανατιάδη»:

«Κύριοι

Σε απάντηση δημοσιεύματος – ερωτήματος, του δημοσιογράφου κου Βασίλη Σαρρηγιαννίδη  “Πόσο ηθικό θα ήταν να έχει μισθό ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε.”, ενώ η επιχείρηση οφείλει χρήματα σε εργαζόμενους για τα έτη  2008 – 2014 και μέχρι σήμερα σας γνωρίζω τα εξής:

Πράγματι η δημοτική επιχείρηση οφείλει ποσά σε εργαζόμενους και ο Πρόεδρος, συνειδητά, δεν αμείβεται εδώ κι ένα χρόνο.

Γνωρίζουν άπαντες ότι γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια αποπληρωμής – εξόφλησης των παλαιών οφειλών στους εργαζόμενους.

Μέχρι στιγμής στο διάστημα από 15/11/2019 και μέχρι σήμερα πληρώθηκαν ποσά της τάξεως των 500.000 €  περίπου.

Διεμήνυσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν τελειώσαμε ακόμη, έχουμε λίγο δρόμο ακόμη. Η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτα.   

Είπα επίσης ότι, το όποιο αποτέλεσμα επετεύχθη, δεν ανήκει σε μένα, αλλά σε όλους όσους συνέβαλαν  σ΄ αυτό.

Αναφέρω το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε., το Διοικητικό Προσωπικό της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε.. την Διοίκηση του Δήμου, τους Αρχηγούς όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και την Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων για την συνεργασία τους. 

Εγώ δεν θέλω και δεν ζήτησα να δοξαστώ. Είναι πράγματα που δεν ταιριάζουν στο ήθος και στον χαρακτήρα μου, κάνω απλώς συνειδητά την δουλειά μου.

Δεν έχω, πέραν αυτής της τετραετίας καμία πολιτική επιδίωξη – φιλοδοξία. Κάποτε όλα τελειώνουν. Καταξιώθηκα πολλές φορές από τους Δημότες εκλεγόμενος Δημοτικός Σύμβουλος και προσπαθώ να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους.

Δεν κατηγόρησα και δεν κατηγορώ κανένα πρώην συνάδελφο.

Μου αρέσει να είμαι στην σκιά και όχι στην λάμψη. Κανόνας στην ζωή μου είναι το δίκαιο.

Το μόνο που θέλω και ζητώ είναι η επίλυση των προβλημάτων της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε., η εργασιακή ειρήνη και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης και των θέσεων  των 150 περίπου εργαζομένων.

Το νόμιμο και το ηθικό κρίνεται από άλλους, όχι πάντως από μένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ