Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕκδόθηκε το ανθολόγιο του 7ου Διαγωνισμού Ποίησης & Φωτογραφίας

Εκδόθηκε το ανθολόγιο του 7ου Διαγωνισμού Ποίησης & Φωτογραφίας

Με την έκδοση του Ποιητικού και Φωτογραφικού Ανθολογίου, ο ιστορικός θεσμός του Δήμου μας, ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Αντιδημαρχία Πολιτισμού δια του Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριότητων, ολοκλήρωσε το έβδομο ταξίδι του.

Καταφέρνοντας να σφραγίσει με το εύρος συμμετοχών του αλλά και την ποιότητα του τη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία και να «αγκαλιάσει» τους νέους δημιουργούς που εμπνεύστηκαν από το θέμα του, “φιλοτεχνώντας” μέσα από την ποίηση και την τέχνη της εικόνας το σύγχρονο πορτρέτο της γυναίκας, ο 7ος Πανελλήνιος Ποιητικός και Φωτογραφικός Διαγωνισμός ανήκει πλέον στην ιστορία.

Απάνθισμα της φετινής διοργάνωσης η έκδοση του Λευκώματος, στις σελίδες του οποίου όλα τα βραβευθέντα ποιήματα και οι βραβευθείσες φωτογραφίες κρατούν ζωντανή στη μνήμη όλων τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις, επικυρώνοντας την αποδοχή του Διαγωνισμού από τους νέους δημιουργούς – ποιητές- καλλιτέχνες Φωτογράφους της χώρας μας.

Το Ανθολόγιο θα αποσταλεί σε όλους τους διακριθέντες ως ενθύμημα της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό και ως επιβράβευση του δημιουργήματός τους.

Παράλληλα μέσα από την ξεχωριστή τούτη έκδοση ξαναζωντανεύει η ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση απονομής των βραβείων στους διακριθέντες, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων του διαγωνισμού ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας, τίμησε τρεις σημαντικές γυναίκες της πόλης που αντιπροσωπεύουν τον κόσμο της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, την αείμνηστη Ευοσμίτισσα ποιήτρια-στιχουργό Σοφία Κατζούρη, την ηθοποιό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Σοφία Καλεμκερίδου και τη συγγραφέα, σκηνοθέτη, χορογράφο και ηθοποιό Στέλλα Μιχαηλίδου.

– Το Ανθολόγιο του 7ου Διαγωνισμού Ποίησης & Φωτογραφίας σε ηλεκτρονική μορφή 

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ