Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑμανατιάδης Κωνσταντίνος: Βρίσκομαι αμισθί στη θέση του προέδρου της ΔΗΚΕΚΕ

Αμανατιάδης Κωνσταντίνος: Βρίσκομαι αμισθί στη θέση του προέδρου της ΔΗΚΕΚΕ

Ο κύριος Αμανατιάδης σε επικοινωνία με την «Αγκίδα» δήλωσε ότι δεν ήταν στις προθέσεις της διοίκησης της ΔΗΚΕΚΕ και του δήμου να πάρουν ούτε ένα ευρώ από τους συμμετέχοντες στη Φιλαρμονική, άσκησε κριτική στις κουβέντες περί «όψιμων σοσιαλιστών» που γράφτηκαν, επεσήμανε ότι μέσα στους λίγους μήνες που βρίσκεται στη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης πληρώθηκαν 500.000 ευρώ που οφείλονταν σε εργαζόμενους και τόνισε ότι βρίσκεται στη θέση του προέδρου της ΔΗΚΕΚΕ χωρίς να έχει ζητήσει μισθό. Ολόκληρη η δήλωση του κυρίου Αμανατιάδη είναι η παρακάτω:

«Με τα κοινά ασχολούμαι από μικρό παιδί. Δεν ενεπλάκην για πρώτη φορά στην πολιτική σ’ αυτές τις εκλογές. Έχω κατέλθει πολλές φορές στον πολιτικό στίβο και οι δημότες με τίμησαν πολλές φορές με την ψήφο τους εκλέγοντάς με και μάλιστα πρώτον σε ψήφους. Μέσα σε λίγους μήνες στη θέση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης πληρώθηκαν 500.000 ευρώ χρωστούμενα παρελθόντων ετών σε εργαζόμενους χωρίς να συναφθεί δάνειο, ενώ ταυτόχρονα πληρώνονται όλα τα τρέχοντα. Σ’ αυτούς τους μήνες διευθετήθηκαν και αρκετές απαιτήσεις προμηθευτών, οι οποίοι είχαν κάνει αγωγές σε βάρος της Δημοτικής Επιχείρησης γιατί δεν εισέπραξαν αυτά που τους οφείλονταν.

Όσον αφορά τη Φιλαρμονική δηλώνω ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ από τα μέλη της, αλλά η συγκεκριμένη αναφορά στον προϋπολογισμό ήταν για καθαρά τεχνικούς λόγους στην κατάρτισή του. Τα μέλη της Φιλαρμονικής προσφέρουν στο δήμο και δεν ήταν στις προθέσεις της διοίκησης να τους ζητήσει χρήματα. Αντίθετα και εγώ προσωπικά φρόντισα για τις στολές και για όσα χρειάζονται για τη λειτουργία της Φιλαρμονικής. Επίσης η Δημοτική Επιχείρηση ψήφισε και έδωσε κίνητρα σε όσους συμμετέχουν στη Φιλαρμονική του δήμου.

Δέχομαι οποιαδήποτε κριτική αρκεί να είναι καλοπροαίρετη. Άνθρωποι είμαστε και μπορεί να κάνουμε λάθη. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν κάνει λάθη. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν ανέχομαι την κακοπροαίρετη κριτική και κουβέντες όπως αυτές περί «όψιμων σοσιαλιστών». Άνηκα στο ΠΑΣΟΚ και ανήκω στο ΠΑΣΟΚ. Με αυτήν την πολιτική ταυτότητα και με αυτήν την πολιτική στάση εκλέχτηκα με τη διοίκηση του Κλεάνθη Μανδαλιανού και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, με εντιμότητα και εργατικότητα, για να φέρω σε πέρας το δύσκολο έργο που ανέλαβα στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση.

Δεν είμαι χθεσινός σοσιαλιστής, δεν είμαι όψιμος σοσιαλιστής. Δεν αποδέχομαι τέτοιους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου. Είμαι «παιδί» του Ανδρέα Παπανδρέου. Συμμετέχω σ’ αυτήν τη διοίκηση συνειδητά για να λύσω προβλήματα. Δεν κατηγορώ τους προηγούμενους για την κατάσταση που επικρατεί στη Δημοτική Επιχείρηση και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει να ρίξω ευθύνες σε κανέναν. Με ενδιαφέρει να λύσω τα δύσκολα προβλήματα που έχει η ΔΗΚΕΚΕ και χρειάζομαι στήριξη και χαμηλούς τόνους για να επιτύχω στο έργο που ανέλαβα. Δεν θα είναι επιτυχία προς όφελός μου. Θα είναι επιτυχία προς όφελος της Δημοτικής Επιχείρησης, προς όφελος των εργαζομένων της και προς όφελος του δήμου. Βρίσκομαι στη θέση του Προέδρου αμισθί. Δεν ζητώ μισθό από τη Δημοτική Επιχείρηση. Προσπαθώ πραγματικά εθελοντικά να φέρω σε πέρας το έργο που ανέλαβα να κάνω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ