Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ52 νέα κρούσματα κοροναϊού σήμερα στην Ελλάδα και αποσπασματικά ημίμετρα για την...

52 νέα κρούσματα κοροναϊού σήμερα στην Ελλάδα και αποσπασματικά ημίμετρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Συνολικά 52 νέα κρούσματα κοροναϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Το καμπανάκι του κινδύνου χτυπάει πολύ δυνατά την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει σε αποσπασματικά και κυρίως κατόπιν εορτής ημίμετρα σαν αυτά που ανακοίνωσε σήμερα για τη χρήση μάσκας σε όλους σχεδόν τους κλειστούς χώρους εκτός από τους χώρους λατρείας και ενώ προχώρησε το προηγούμενο διάστημα εσπευσμένα στο «άνοιγμα» του Τουρισμού και των Μεταφορών με υγειονομικά πρωτόκολλα κομμένα και ραμμένα στη λογική του κέρδους.

Συγκεκριμένα, από τα 52 κρούσματα, τα 11 είναι εισαγόμενα (7 εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου της χώρας και 4 ταξιδιώτες στη χώρα μας προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο), 14 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική, 9 στη Θεσσαλονίκη, από 4 σε Καβάλα, Αχαΐα και Λέσβο, από 2 σε Μαγνησία και Ημαθία και από ένα σε Χαλκιδική και Εύβοια. Με τα σημερινά κρούσματα, ο συνολικός αριθμός έφτασε τις 4.279. Οκτώ ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Παράλληλα σημειώθηκε ένας ακόμη θάνατος αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 203 από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ