Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΨήφισμα της παράταξης του Γιάννη Καμαρινού για την Αγία Σοφία

Ψήφισμα της παράταξης του Γιάννη Καμαρινού για την Αγία Σοφία

Η παράταξη του Γιάννη Καμαρινού έκανε την παρακάτω ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook:
«Η παράταξη μας “Ξεκινάμε από την Αρχή”, παρακολουθεί με ενδιαφέρον και αγωνία τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας και είναι πάντα έτοιμη να συνδράμει στον κοινό αγώνα του Έθνους.
Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 22 Ιουλίου 2020 καταθέσαμε ψήφισμα για την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, με σκοπό αυτό να γίνει δεκτό από τον ιστορικό δήμο Κορδελιό-Ευόσμου.
Η διοίκηση της “Νέας Πνοής” δυστυχώς ακόμη και σήμερα δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση.
Προς ενημέρωση των δημοτών μας δημοσιεύουμε το ψήφισμα της παράταξης μας και νοιώθουμε υπερήφανοι που τιμούμε κάθε Έλληνα και κάθε περήφανο πρόσφυγα

“ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ”
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Η αλαζονεία, η θρασύτητα και οι προσβολές της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν και του Τουρκικού λαού που στηρίζει τις ενέργειες του και τον επεκτατισμό του προς το Έθνος των Ελλήνων αλλά και σε άλλους ιστορικούς λαούς, δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει να γνωρίσει την διεθνή καταδίκη.

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με το έτσι θέλω, ως εκδίκηση για τον Ελληνικό λαό, που αμύνεται στον Τουρκικό επεκτατισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη των χερσαίων και υδάτινων συνόρων μας, προσβάλει τον Πολιτισμό, ευτελίζει αξίες, επικροτεί τη μισαλλοδοξία, διασπείρει το φανατισμό και το κυριότερο ντροπιάζει τον Άνθρωπο που πιστεύει στην Ευρώπη του Πολιτισμού και των Ιδεών.

Ο ιστορικός μας δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, με τους χιλιάδες Δημοκράτες πολίτες του που έζησαν και έχουν καταγωγή από τις ιστορικές περιοχές της Μικράς Ασίας και του ένδοξου Πόντου, τους περήφανους και δοξασμένους ανθρώπους που με ψηλά το κεφάλι και δοξασίες στην Ορθοδοξία και την Ελλάδα, έζησαν μαρτυρικές στιγμές, την γενοκτονία και τον αφελληνισμό μετέπειτα από το φιλοπόλεμο Κεμαλικό κράτος, οφείλει να σταθεί πρωτοπόρος και να καταδικάσει όλες τις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις συνεπακόλουθες επεμβάσεις στο μνημείο, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη φθορά σημαντικών ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων.

Η τουρκική κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί και να εκπληρώσει στο ακέραιο τις νομικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για την προστασία του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Με το ψήφισμα μας αυτό:

  • Τασσόμαστε στο πλευρό της Ελληνικής Κυβέρνησης και καλούμε τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Ηνωμένα Έθνη και την UNESCO να ασκήσουν αποτελεσματική πίεση στην τουρκική κυβέρνηση.
    • Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις επεμβάσεις στο μνημείο που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη φθορά των ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων.
    • Καλούμε σε συστράτευση όλους τους δήμους της χώρας μας, ώστε να εκφράσουμε όλοι μαζί την απόλυτη αντίθεσή μας και να αξιώσουμε το καύχημα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, η Αγία Σοφία, της ένδοξης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας του Ιουστιανού, να παραμείνει φάρος του Πολιτισμού για όλη την Οικουμένη, όλους τους λαούς που τιμούν την Ιστορία μας.
    • Να καταδικάσουμε ως δήμος με δημοσιεύματα στην Ελλάδα και μέσω διαδικτύου στην παγκόσμια κοινή γνώμη, την απαράδεκτη ενέργεια της σημερινής Τουρκικής ηγεσίας αλλά και κάθε ενέργεια της που έχει την υποστήριξη του τουρκικού λαού, ότι αυτή η χώρα αποτελεί μελανή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το Ευρωπαϊκό ιδεώδες.
    • Τέλος, καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και στη διαχρονική προσπάθεια της να υποχρεωθεί η Ελλάδα σε συμβιβασμούς.

Η Αγία Σοφία αποτελεί Οικουμενικό σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού, ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα που πιστεύει στον Πολιτισμό και τις Ιδέες του και αποτελεί μοναδικό αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό κομψοτέχνημα παγκόσμιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ