Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣυνδικαλισμός των δικαστικών προσφυγών…

Συνδικαλισμός των δικαστικών προσφυγών…

Εκτός από τον συνδικαλισμό των καταγγελιών, των άσχετων με τη συνδικαλιστική ιδιότητα καταγγελιών, έχουμε και συνδικαλισμό των δικαστικών προσφυγών. Συνδικαλιστές ωθούν εργαζομένους να κάνουν δικαστικές προσφυγές για χρήματα που δικαιούνται και το κράτος αρνείται να τους τα δώσει. Από ποια Δικαιοσύνη θα πάρουν οι εργαζόμενοι αυτά που δικαιούνται κάνοντας προσφυγές; Από αυτήν που βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τη συντριπτική πλειονότητα των απεργιών; Είναι δουλειά του συνδικαλιστή να ωθεί τους εργαζόμενους στις δικαστικές προσφυγές ή είναι η δουλειά του να αγωνιστεί συνδικαλιστικά προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν αυτά που δικαιούνται; Και αν κάποιοι εργαζόμενοι δεν έχουν τα χρήματα, τα οποία πρέπει να πληρώσουν στον καλό δικηγόρο που ο συνδικαλιστής τους λέει ότι θα φέρει σε πέρας την υπόθεσή τους, τότε τι γίνεται;

Από πού κι ως πού είναι θεμιτό για έναν συνδικαλιστή κάποιοι εργαζόμενοι να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται επειδή προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και κάποιοι άλλοι να μην τα πάρουν επειδή δεν προσέφυγαν; Γιατί αντί να πιεστεί το κράτος να πληρώσει τα δεδουλευμένα εργαζομένων, οι εργαζόμενοι πρέπει να σέρνονται στα δικαστήρια ωθούμενοι μάλιστα από συνδικαλιστές; Ίσως οι συνδικαλιστές δεν έχουν χρόνο να αγωνιστούν για δεδουλευμένα επειδή ασχολούνται με το πώς κυβερνητικοί βουλευτές θα κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή για σκάνδαλα, τα οποία οι ίδιοι αυτοί συνδικαλιστές κατήγγειλαν και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ιδιότητά τους. Αφού λοιπόν όλη η πολιτική και η συνδικαλιστική τους επιρροή εξαντλείται στην ανάδειξη σκανδάλων, που μόνο στη δική τους φαντασία υπάρχουν, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, τους οποίους εκπροσωπούν, τα αφήνουν σε καλούς δικηγόρους.

Τέτοιους συνδικαλιστές χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να τους εκπροσωπούν. Με τέτοιους συνδικαλιστές δεν θα χρειαστεί να αγωνιστούν για τα δεδουλευμένα τους, οπότε δεν θα κουραστούν κιόλας. Λεφτά μόνο να έχουν για τους δικηγόρους και υπομονή μήπως βρεθεί κανένας δικαστής κάπου στον κόσμο να τους δικαιώσει πρωτοδίκως, γιατί δευτεροδίκως πρέπει να αναζητήσουν τέτοιο δικαστή στο γαλαξία.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ