Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητισμόςΑιχμηρά ΑθλητικάΓια να γίνει αντιληπτό τι άνθρωποι δίκασαν και καταδίκασαν τον ΠΑΟΚ…

Για να γίνει αντιληπτό τι άνθρωποι δίκασαν και καταδίκασαν τον ΠΑΟΚ…

Στη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που καταδίκασε τον ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία υπήρχε και κάποια κυρία Μαρούπα. Η κυρία αυτή ήταν μεταξύ αυτών που δίκασαν και καταδίκασαν τον ΠΑΟΚ. Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης αποφάσισε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν λάθος. Συγκεκριμένα αποφάσισε ότι κακώς η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ δεν έκρινε στην ουσία της την υπόθεση και αποδέχτηκε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μετά την απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης η κυρία Μαρούπα έγραψε διάφορα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook και μεταξύ αυτών ότι «σε κάθε περίπτωση ο CAS δεν θα αποφάσιζε ο ίδιος την αυτοδιάλυσή του με την κατάργηση του παράνομου αυτοδιοίκητου του».

«Το CAS είναι το ανώτατο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο. Δικάζει σε ανώτατο επίπεδο, όπως ο Άρειος Πάγος ας πούμε, τις προσφυγές εναντίον των αποφάσεων των δευτεροβάθμιων επιτροπών της ΕΠΟ», όπως η ίδια η κυρία Μαρούπα γράφει. Το CAS είναι ο Άρειος Πάγος της Αθλητικής Δικαιοσύνης και οι αποφάσεις του έχουν ισχύ. Η κυρία Μαρούπα, μετέχοντας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ήταν κάτι σαν πρωτοδίκης που δίκασε και καταδίκασε τον ΠΑΟΚ σε πρώτο βαθμό.

Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με το γεγονός ότι ένας ουσιαστικά αθλητικός πρωτοδίκης, όπως η κυρία Μαρούπα, τριγυρνούσε τα Μέσα Ενημέρωσης για να υπερασπιστεί την καταδίκη του ΠΑΟΚ. Η κυρία Μαρούπα όμως το τερμάτισε γιατί όταν δέχεσαι να συμμετάσχεις σε ένα Πρωτοδικείο το οποίο υπάγεται σ’ έναν Άρειο Πάγο που λέγεται Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, τότε αποδέχεσαι τον συγκεκριμένο Άρειο Πάγο, τη λειτουργία και τις αποφάσεις του. Η κυρία Μαρούπα όμως γράφει ότι το αυτοδιοίκητο του CAS είναι παράνομο, καταφέρεται δηλαδή εναντίον της λειτουργίας του CAS.

Έχετε δει μέχρι τώρα Πρωτοδίκη να καταφέρεται εναντίον της λειτουργίας του Αρείου Πάγου επειδή ο Άρειος Πάγος ακύρωσε μια διαδικασία στην οποία και ο ίδιος είχε συμμετοχή; Εγώ δεν είχα δει. Είδα τώρα την κυρία Μαρούπα. Άνθρωποι σαν την κυρία Μαρούπα δίκασαν και καταδίκασαν τον ΠΑΟΚ στερώντας του επτά βαθμούς, στερώντας την ηρεμία της ομάδας και τελικά στερώντας του το πρωτάθλημα.

Γ. Σαδούκ

Το πρωτάθλημα πρέπει να ξαναρχίσει από το σημείο που αφαιρέθηκαν οι 7 βαθμοί από τον ΠΑΟΚ
Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης σημαίνει ότι έχει αλλοιωθεί το πρωτάθλημα
Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης αποφάσισε ποιος είναι «παράγκα»!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ