Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Κύριε Δήμαρχε ή με τους Δημότες ή με την κερδοφορία των μεγάλων...

«Κύριε Δήμαρχε ή με τους Δημότες ή με την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων»


Την παρακάτω επιστολή απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου για τη χθεσινή του συνεδρίαση η κυρία Μαρίνα Σαμαρτζίδου Βότση, μέλος της οικολογικής ομάδας «Η Αναπνοή είναι Δικαίωμα»:

«Παρακολουθώ όσα συμβαίνουν από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση του Δήμου , όπως φυσικά παρακολουθούσα και την προηγούμενη.
Ως Δημότης θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και δυσαρέσκεια για τον τρόπο που χειρίζεστε τόσο σοβαρά ζητήματα.
Στη σημερινή συνεδρίαση έχετε ως βασικό θέμα την καύση στο ΤΙΤΑΝ και είναι σωστό , θα έλεγα και ενθαρρυντικό που προσπαθείτε κι εσείς μαζί με τους όμορους Δήμους να βάλετε φραγμό σε αυτή τη δραστηριότητα γιατί κατανοείτε, το μέγεθος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που θα επιβαρύνει όλη τη Θεσσαλονίκη και τις ήδη επιβαρυμένες γειτονιές μας.
Εντύπωση όμως μου προκαλεί που σε αντίθεση με την ευαισθησία σας αυτή , δεν υπάρχει η αντίστοιχη ανταπόκριση στο εξίσου σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δημότες, που δεν είναι άλλο από τη Ρύπανση και Δυσοσμία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ.
Κ. Δήμαρχε στον προεκλογικό αγώνα σας , τότε που ζητούσατε την ψήφο των δημοτών είχατε ως πρώτο θέμα στο πρόγραμμά σας την “ίαση ” της ατμόσφαιρας από τη ρύπανση και δυσοσμία. Σε συνδυασμό δε με τις επιστημονικές σας γνώσεις καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι μια ατμόσφαιρα τόσο μολυσμένη δεν μπορεί παρά να είναι επιβλαβής για την υγεία των δημοτών.

Ένα χρόνο μετά και αφού αναλάβατε τη διοίκηση του Δήμου κρατάτε σιγή ιχθύος , δίνετε χώρο και χρόνο στα ΕΛΠΕ να ολοκληρώσουν ποιες βελτιώσεις ;

Υπάρχει χρονοδιάγραμμα γι’ αυτές τις βελτιώσεις ή ο χρόνος είναι εντός κάποιου αόριστου πλαισίου;

Ποιες ακριβώς είναι οι βελτιώσεις που οφείλουν να κάνουν κ. Δήμαρχε τις γνωρίζετε;

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εργασίες αυτές;

Πότε θα ενημερωθούν οι Δημότες για τις εργασίες ;

Δεν κρίνει σκόπιμο η διοίκηση σας να ενημερώσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους και ταυτόχρονα πληττόμενους από την δραστηριότητα των ΕΛΠΕ;

Έχετε σκοπό να αναλάβετε δράση , να κινητοποιήσετε τους Δημότες και να απαιτήσετε εδώ και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα ΕΛΠΕ;

Πείτε μας παρακαλώ κ. Δήμαρχε πως αυτό το φλέγον ζήτημα που σας απασχολούσε προεκλογικά , με την ανάληψη της διοίκησης πέρασε στα ψιλά;

Πείτε μας με ποια δικαιοδοσία αφήνετε περιθώρια στα ΕΛΠΕ να ροκανίζουν χρόνο καθώς συνεχίζουν να μας μολύνουν καθημερινά;

Πείτε μας με ποιους συναποφασίσατε το περιθώριο χάριτος που δώσατε στα ΕΛΠΕ; Πείτε μας ονόματα .

Πείτε μας γιατί δεν πράξατε το ανάλογο όπως σήμερα για τη νέα μονάδα της ΕΛΠΕΝΤΙΣΟΝ μήπως γιατί έχετε πειστεί ότι δεν είναι επιβαρυντική για τους πολίτες;

Κ. Δήμαρχε, Γιατρέ οφείλετε να επιλέξετε ή με τους Δημότες ή με την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων στην πλάτη των Δημοτών σας.
Φαντάζομαι σας είναι κατανοητό πως η επιλογή είναι μονόδρομος και ως άνθρωπος και ως γιατρός…»

Η κυρία Σαμαρτζίδου με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook διευκρινίζει επίσης τα παρακάτω:
«Η επιστολή κακώς ίσως συσχετίστηκε με την ομάδα της ΑΝΑΠΝΟΗΣ της οποίας ναι μεν είναι μέλος της αλλά δεν στάλθηκε εκ μέρους της.
Επίσης να διευκρινίσω ότι ακόμα κι αν είχα γράψει μια επιστολή για την Αναπνοή ουδέποτε θα την απέστειλα με το δικό μου ονοματεπώνυμο αλλά εκ μέρους της κίνησης.
Τώρα αν αναφέρθηκε ότι είμαι μέλος της ΑΝΑΠΝΟΉΣ για να διαβαστεί , εκείνο που έχω να πω είναι, ότι καλά θα κάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που αντέδρασαν αρνητικά στο να διαβαστεί επιστολή πολίτη, να θυμηθούν ότι εκλέγονται από τους πολίτες.
Αν λογαριάζουν εαυτούς για θεόσταλτους , τότε θα πρέπει να κάνουν μεγάλο κόπο να αποδείξουν ότι άξιζαν το χρίσμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ