Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠαρουσιάστηκε το σχέδιο για το «Thessaloniki Flyover» παρουσία του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου

Παρουσιάστηκε το σχέδιο για το «Thessaloniki Flyover» παρουσία του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου

Το σχέδιο για τη νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, ή αλλιώς το Flyover, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πρότυπου εναέριου αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος θα «πετάει» πάνω από τον ανατολικό περιφερειακό , παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Στην παρουσίαση παρέστη μεταξύ άλλων αυτοδιοικητικών της πόλης και ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το πρωτοποριακό αυτό έργο, μοναδικό του είδους στην Ελλάδα.
Η κατασκευή της εναέριας οδού, του “δρόμου δηλαδή πάνω από το δρόμο”, αφορά 13 χιλιόμετρα, με 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας Flyover, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες. Ο προϋπολογισμός είναι 370 εκ ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με ΣΔΙΤ.
Ο αυτοκινητόδρομος – στολίδι, που όμοιος του δεν θα υπάρχει πουθενά αλλού στη χώρα,
θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση και θα σώσει ζωές, καθώς σήμερα ο δείκτης θνησιμότητας στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης είναι 12 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την Αττική Οδό στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ