Τελευταία

  Παρουσιάστηκε το σχέδιο για το «Thessaloniki Flyover» παρουσία του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου

  01-07-2020

  Το σχέδιο για τη νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, ή αλλιώς το Flyover, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πρότυπου εναέριου αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος θα «πετάει» πάνω από τον ανατολικό περιφερειακό , παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη.

  Στην παρουσίαση παρέστη μεταξύ άλλων αυτοδιοικητικών της πόλης και ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το πρωτοποριακό αυτό έργο, μοναδικό του είδους στην Ελλάδα.
  Η κατασκευή της εναέριας οδού, του “δρόμου δηλαδή πάνω από το δρόμο”, αφορά 13 χιλιόμετρα, με 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας Flyover, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες. Ο προϋπολογισμός είναι 370 εκ ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με ΣΔΙΤ.
  Ο αυτοκινητόδρομος – στολίδι, που όμοιος του δεν θα υπάρχει πουθενά αλλού στη χώρα,
  θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση και θα σώσει ζωές, καθώς σήμερα ο δείκτης θνησιμότητας στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης είναι 12 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την Αττική Οδό στην Αθήνα.

  You must be logged in to post a comment Login