Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚοσμοσυρροή στην έκθεση ζωγραφικής & γλυπτικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

Κοσμοσυρροή στην έκθεση ζωγραφικής & γλυπτικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

Περισσότεροι από 300 φιλότεχνοι συνδημότες και μη επισκέφθηκαν την έκθεση Ζωγραφικής και της Γλυπτικής της Βικτώριας Γεράκη και του Aram Toros αντίστοιχα, την οποία παρουσίασε στο φουγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, ενώ την επιμέλεια της Εκθεσης είχε η Βικτωρια Γερακη.

Την Έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γάλλος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Philippe Ray, ο Πρόεδρος της ΔΗ. Κ. Ε. Κ-Ε κ. Κων/νος Αμανατιαδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Σωτήρης Νικολαίδης, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονιδης «Συνεργασία τώρα» και «ΑΝΑΣΑ» Παντελής Σκαρλατος, κ. α

« Κάθε φορά που βλέπουμε σε μια έκθεση τα δημιουργήματα των καλλιτεχνών είναι σαν να ανακαλύπτουμε τον άλλο τους εαυτό, τις ευαισθησίες τους, τις ιδιαιτερότητες και τις ανησυχίες τους για αυτό και οι ίδιοι λένε πάντα ότι μέσα από τα έργα τους εκφράζονται, δημιουργούν, χαλαρώνουν και εύχονται το ίδιο να νιώσουμε κι εμείς βλέποντας τα. Με την ελπίδα να περάσετε ένα όμορφο καλλιτεχνικό απόγευμα και ένα ήρεμο δροσερό και ξεκούραστο καλοκαίρι, σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας η οποία μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει χαρά να συνεχίσουμε το έργο μας » αναφέρει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Κώστας Αμανατιάδης.

Οι επισκέπτες της διπλής Έκθεσης «θαύμασαν» τα έργα της Βικτωρίας Γεράκη η οποία ενώ ξεκίνησε να ζωγραφίζει – ως αυτοδίδακτη- στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Ζωγραφικής σε Εργαστήρια Καλών Τεχνών και σήμερα είναι παραδίδει η ίδια μαθήματα Ζωγραφικής. Η Βικτωρία Γεράκη έχοντας στην παλέτα της την έντονη χρωματική γκάμα των βασικών ακριλικών χρωμάτων – των παραγώγων και των συμπληρωματικών τους, καταφέρνει μέσα από τα μοντέρνα και αφαιρετικά της έργα της, με πρώτο και κυρίαρχο στοιχείο της «το κόκκινο χρώμα» και τη «γυναίκα», να αποδώσει συναισθήματα, εικόνες, πρόσωπα και παραστάσεις κυρίως αστικού τοπίου, με απόλυτη καλλιτεχνική αρμονία και ψυχική εκφραστική ισορροπία. Έργα της Βικτωρίας Γεράκη η οποία είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης & Βορείου Ελλάδος και της ομάδας εικαστικών «Επίμονη Τέχνη», υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, ενώ συμμετείχε και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μέσα από τις δυνατότητες έκφρασης που δίνει η πρώτη και πανάρχαια παγκόσμια μορφή τέχνης η Γλυπτική, ο Αρμένιος Γλύπτης Aram Toros απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Ερεβάν, ζει και δημιουργεί από το 1997 με την οικογένειά του στην Ελλάδα ( εκ των οποίων τα τελευταία 17 χρόνια είναι κάτοικος Ελευθερίου Κορδελιού ) συμμετείχε στην έκθεση με 40 έργα του, τα οποία διακρίνονταν για την ποικιλομορφία τους. Ο βραβευμένος γλύπτης Aram Toros και μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης -Βορείου Ελλάδος, του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και της ομάδας εικαστικών «Επίμονη Τέχνη, εμπνέεται και αποτυπώνει σε ανάγλυφη και ολόγραφη μορφή την δική του οπτική θέση και άποψη όχι μόνο για γνωστά ιστορικά πρόσωπα, αλλά και για απλούς ανθρώπους. Ο Aram Toros κινείται, χαράσσει και σμιλεύει με «φωτογραφική άνεση και ανατομική γνώση» τα έργα του και μέσα από μια ευρεία γκάμα ποικίλης θεματολογίας, καθηλώνει στην κυριολεξία, μαγεύει και εκπλήσσει τον θεατή με τις περίτεχνες λεπτομέρειες των Γλυπτών του γιατί πάντα δίνει έμφαση στην έκφραση του προσώπου και την κίνηση του σώματος.

Ως « ευχαριστήριο» ενθύμημα για την άψογη συν εργασία και φιλοξενία από την Διοίκηση της ΔΗΚΕΚΕ η Ζωγράφος Βικτωρία Γεράκη φιλοτέχνησε την επιγραφη η οποία τοποθετήθηκε πάνω από την είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου.

Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση αποστάσεων και την τμηματική είσοδο των επισκεπτών στον εκθεσιακό χώρο – βοηθούντος και του αύλειου χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου, που προβλέπει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για την αποτροπή και διάδοση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ