Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΘαυμάσια περιπατητική ζώνη στην οδό Αναγεννήσεως πάνω από την περιφερειακή οδό

Θαυμάσια περιπατητική ζώνη στην οδό Αναγεννήσεως πάνω από την περιφερειακή οδό

Στις συγκοινωνιολογικές του μελέτες ο συγκοινωνιολόγος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ας συμπεριλάβει και την οδό Αναγεννήσεως άνωθεν της περιφερειακής οδού. Η οδός Αναγεννήσεως του Ευόσμου συνδέει την προέκταση της οδού Μαιάνδρου με την προέκταση της οδού Μακρυγιάννη. Η Αναγεννήσεως είναι μια τεράστια οδός, ίδιου πλάτους με την Εγνατία οδό της Θεσσαλονίκης. Το πλάτος της οδού Αναγεννήσεως όχι μόνο δεν βοηθάει σε τίποτα εκεί που βρίσκεται, αλλά δημιουργεί προβλήματα αφού ασυνείδητοι οδηγοί την μετατρέπουν σε πίστα αγώνων βάζοντας σε κίνδυνο άλλους οδηγούς και πεζούς που τη διασχίζουν. Στη συγκεκριμένη οδό έχουν γίνει σοβαρά ατυχήματα με νεκρούς.

Η διαφορά του μικροκλίματος της οδού Αναγεννήσεως με αυτό της Τρίτση, λόγω της υψομετρικής διαφοράς και της θέσης, είναι πολύ μεγάλη. Μπορεί στην Τρίτση το καλοκαίρι να φυσάει ζεστός αέρας, ενώ στην Αναγεννήσεως να φυσάει δροσερός. Η οδός Αναγεννήσεως μπορεί να αναπλαστεί και στο κέντρο της να δημιουργηθεί νησίδα-περιπατητική ζώνη, να τοποθετηθούν δέντρα δεξιά και αριστερά και φωτισμός. Η νησίδα-περιπατητική ζώνη μπορεί να ξεκινάει από την προέκταση της Νυμφαίου και να καταλήγει στη Ρούπελ χωρίς διασταυρώσεις που θα διακόπτουν τους πεζούς. Η απόσταση αυτή είναι 1.400 μέτρα. Οι οδηγοί που θέλουν να διασταυρώσουν την Αναγεννήσεως θα μπορούν να κατευθυνθούν σε κυκλικούς κόμβους που θα κατασκευαστούν στην προέκταση της Νυμφαίου και στην οδό Ρούπελ.

Με τον παραπάνω τρόπο θα φτιαχτεί μια εξαιρετική περιπατητική ζώνη, θα μικρύνουν αισθητά οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Αναγεννήσεως, θα σταματήσουν οι ασυνείδητοι οδηγοί να τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα και θα αναβαθμιστεί η περιοχή άνωθεν της περιφερειακής οδού. Το κόστος μιας τέτοιας παρέμβασης είναι μικρό και μπορεί να γίνει πολύ σύντομα. Το μόνο που χρειάζεται είναι βούληση και αποφασιστικότητα από τη δημοτική αρχή.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ