Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣυνεχώς βουλωμένα όλα τα φρεάτια πάνω από την 25ης Μαρτίου...

Συνεχώς βουλωμένα όλα τα φρεάτια πάνω από την 25ης Μαρτίου…

Γιατί πλημυρίζουμε στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου συνεχώς εξαιτίας των νεροποντών;! Επειδή τα φρεάτια πάνω από την 25ης Μαρτίου στον Εύοσμο δεν καθαρίζονται ποτέ. Οι υπηρεσίες δεν κάνουν τον κόπο να τα καθαρίσουν κι έτσι με την πρώτη δυνατή βροχή οι δρόμοι του δήμου γίνονται ποτάμια. Ποια είναι η λύση λοιπόν; Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να ξεκινήσουν να καθαρίζουν τα φρεάτια πάνω από την οδό 25ης Μαρτίου. Όμως ας μην κάνουν τον κόπο να πάνε να καθαρίσουν τα φρεάτια πάνω από την 25ης Μαρτίου και ας μην πάνε γιατί φρεάτια δεν υπάρχουν! Γιατί δεν υπάρχουν φρεάτια;! Γιατί δεν υπάρχουν αγωγοί ομβρίων!

Πάνω από την περιφερειακή οδό υπάρχουν αγωγοί ομβρίων. Κάτω από την περιφερειακή και μέχρι την 25ης Μαρτίου δεν υπάρχουν αγωγοί ομβρίων! Αν δείτε φρεάτια σε κάποια σημεία από την 25ης Μαρτίου και πάνω, είναι φρεάτια «μαϊμού» γιατί καταλήγουν σε αγωγούς ακαθάρτων, οι οποίοι μπορούν να σηκώσουν πολύ μικρό όγκο νερού. Χρειάζεται να δημιουργηθεί άμεσα δίκτυο αγωγών ομβρίων πάνω από την οδό 25ης Μαρτίου, οι οποίοι θα καταλήγουν στα ρέματα της Μουσών και της Ολυμπιάδος. Όσο δεν κατασκευάζονται αυτοί οι αγωγοί ο δήμος θα πνίγεται σε κάθε νεροποντή και όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Οι αγωγοί και τα φρεάτια που υπάρχουν κάτω από την 25ης Μαρτίου δεν μπορούν στις καταιγίδες να δεχτούν τα ποτάμια που έρχονται πάνω από την 25ης Μαρτίου γι’ αυτό και έχουμε τις πλημύρες.

Πρέπει εδώ και τώρα να γίνει μελέτη και να ξεκινήσει η κατασκευή αγωγών ομβρίων και φρεατίων πάνω από την 25ης Μαρτίου. Αντιπλημμυρικά έργα χωρίς τη συγκεκριμένη παρέμβαση δεν μπορούν να υπάρξουν. Πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί και να ξεκινήσει το συγκεκριμένο έργο. Ότι άλλο και να γίνει δεν θα σταματήσει τα ποτάμια που δημιουργούνται από τις καταιγίδες, δεν θα σταματήσει αυτό το χάλι που μετατρέπει τους δρόμους σε χειμάρρους, οι οποίοι καταλήγουν στην πλατεία του Ευόσμου μετατρέποντάς την σε λίμνη, καταστρέφοντας περιουσίες και δημιουργώντας όλο αυτό το χάλι που ζήσαμε και τις τελευταίες ημέρες.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ