Τελευταία

  «Η διοίκηση του δήμου δεν πήρε χαμπάρι ότι το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε χρήματα για αντιπλημμυρική θωράκιση;»

  09-06-2020

  Την παρακάτω ανάρτηση έκανε στο facebook η παράταξη του Γιάννη Καμαρινού για την πλημμύρα του Σαββάτου:

  «ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΟΥΜΕ, ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ “ΔΗΜΑΡΧΟΙ”;

  ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!

  Αγανάκτηση και απογοήτευση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο του Ευόσμου, λίγα μέτρα μακριά από το δημαρχείο, μετά την πρόσφατη νεροποντή που μετέτρεψε τον κεντρικό πεζόδρομο της Παύλου Μελά σε ποτάμι.

  Το φαινόμενο δεν είναι άγνωστο σε περιοχές του δήμου μας. Κανείς δεν σκέφτηκε να πάρει μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί;

  Ένα μήνα μετά την ανάληψη των διοικήσεων των νέων δημοτικών αρχών, τον Οκτώβριο του 2019, το υπουργείο Εσωτερικών στις περιφέρειες και σε δήμους της χώρας, διέθεσε για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης πόρους συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ.

  Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, εκείνη την ημέρα, από το βήμα ημερίδας της Περιφέρειας Αττικής για την Πολιτική Προστασία, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης να εκτελεστούν τα αντιπλημμυρικά έργα «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να έχουν αποτελέσματα», ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν συνέστησε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα.

  Ούτε αυτό το πήραν χαμπάρι οι “εκλεκτοί” της διοίκησης Λαφαζανίδη-Μανδαλιανού-Σωτηράκη; Πήρε ο δήμος μας χρήματα για τέτοια έργα; Τι μέτρα ελήφθησαν;

  Αν δεν τους κάνει κόπος ας δώσουν μία απάντηση και γενικά ας μάθουν να φέρονται με ευγένεια στους πολίτες ζητώντας και μία συγνώμη. Άργησαν να μιλήσουν μετά την φωτιά, δεν μιλάνε ούτε στις πλημμύρες!! Σαν να μην έγινε τίποτα!!»

  You must be logged in to post a comment Login