Τελευταία

  Άμα είναι έτσι τα έτοιμα σχολεία κύριε δήμαρχε τότε αλίμονό μας

  11-05-2020

  Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δήλωσε ότι γυμνάσια και λύκεια του δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και είναι να αναρωτιέται κανείς αν αυτό είναι το έτοιμα πώς είναι το ανέτοιμα. Σχολεία με υπόγειες αίθουσες οι οποίες στις συνθήκες της πανδημίας του κοροναϊού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αποτέλεσμα το μισό μάθημα που θα γινόταν με την εκ περιτροπής λειτουργία να διαιρεθεί ακόμα μία φορά.

  Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υπόγειων αιθουσών, αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ασκήθηκε στο δήμο στον τομέα της Παιδείας. Οι διοικήσεις, αντί να χτίζουν σχολεία σε έναν δήμο με τον μεγαλύτερο μαθητικό πληθυσμό σε ολόκληρη τη Μακεδονία, προσπαθούσαν να στοιβάξουν τα παιδιά σε υπόγεια, λέβητες, γυμναστήρια, τουαλέτες και όπου αλλού έβρισκαν μισό τετραγωνικό ελεύθερου χώρου.

  Η πανδημία του κοροναϊού ήρθε να μας θυμίσει με τον πιο τραγικό τρόπο τα χάλια που χρόνια ολόκληρα δημιουργούσαν στα σχολεία οι διοικήσεις του δήμου. Τέτοια χάλια ίσως να μην υπάρχουν σε κανέναν άλλο δήμο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε έναν δήμο με τόσο μεγάλο μαθητικό πληθυσμό έχει να χτιστεί σχολείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

  Βασίλης Κιμ.

  You must be logged in to post a comment Login