Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο 2ο Λύκειο Ευόσμου ανοίγει με κωμικοτραγικό τρόπο!

Το 2ο Λύκειο Ευόσμου ανοίγει με κωμικοτραγικό τρόπο!

Το 2ο Λύκειο Ευόσμου ανοίγει τις πόρτες του ξανά για να προσέλθουν οι μαθητές και τις ανοίγει με κωμικοτραγικό τρόπο. Το άνοιγμα του 2ου Λυκείου Ευόσμου προκαλεί κλάματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία το 2020 και γέλια για όλους αυτούς που κυβερνούν και διοικούν, για όλους αυτούς που κυβέρνησαν και διοίκησαν τη χώρα και τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Το 2ο Λύκειο Ευόσμου έχει έξι υπόγειες αίθουσες. Σ’ αυτές τις αίθουσες δεν μπορεί να γίνει μάθημα μετά την καραντίνα του κορονοϊού γιατί δεν αερίζονται επαρκώς. Κανονικά σε τέτοιες αίθουσες δεν θα έπρεπε να γίνεται ποτέ μάθημα, αλλά γίνεται γιατί σε τέτοιες αίθουσες καταδίκασαν τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα οι διοικήσεις του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, οι οποίες δεν φρόντιζαν να χτίσουν σχολεία, ενώ ο δήμος μετά το 1990 άρχισε να γιγαντώνεται ραγδαία με κατοίκους οι οποίοι έρχονταν από άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης και που ήταν κυρίως νεαρά ζευγάρια.

Πώς θα γίνει μάθημα λοιπόν σ’ αυτό το σχολείο; Πλην της τρίτης Λυκείου, που θα κάνει μάθημα με το καθεστώς που έχει ανακοινωθεί, η Α΄ και η Β΄ Λυκείου θα πρέπει να χωρέσουν στις υπόλοιπες αίθουσες που απομένουν αν αφαιρεθούν οι έξι υπόγειες. Πώς θα γίνει το μάθημα σ’ αυτό το σχολείο; Το μάθημα δεν θα γίνεται απλά εκ περιτροπής, μέρα παρά μέρα, αλλά θα διαρκεί και τις μισές ώρες! Έχει κάποια σχέση με την παιδαγωγική διαδικασία αυτό το αστείο;

Αυτά είναι τα χάλια στο 2ο Λύκειο του Ευόσμου και αναδεικνύουν προβλήματα τα οποία μάλλον θα βρούμε σε αρκετά σχολεία από τη Δευτέρα. Ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτά τα χάλια; Όσοι κυβέρνησαν τη χώρα και διοίκησαν το δήμο. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει έλλειψη σχολείων και η γύμνια του δήμου σε σχολικές αίθουσες ξανάρχεται μπροστά μας με πολύ τραγικό τρόπο εξαιτίας του Covid-19.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ