Τελευταία

  Ήρωες νοσηλευτές που δεν τους πληρώνουν νυχτερινά και αργίες!

  08-05-2020

  Υπάρχουν ήρωες νοσηλευτές που βρέθηκαν στην καρδιά της μάχης αντιμετωπίζοντας την πανδημία του κορονοϊού, στους οποίους δεν πληρώνουν νυχτερινά και αργίες. Ο εργοδότης τους, ο οποίος είναι ο ΕΟΔΥ, αρνείται να τους πληρώσει τα εξαιρέσιμα (νυχτερινά και αργίες)! Αρνούνται να πληρώσουν τα εξαιρέσιμα σε ήρωες νοσηλευτές, που η σύζυγος του πρωθυπουργού καλούσε να βγούμε στα μπαλκόνια για να τους χειροκροτήσουμε. Προφανώς η κυβέρνηση θα είχε κατά νου να τους χειροκροτήσουμε για να μην τους πληρώσουμε νυχτερινά και αργίες. Την καταγγελία την έκανε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και είναι η παρακάτω:

  «Εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με το πρόγραμμα PHILOS “ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση”, 18μηνης διάρκειας που εκπονεί και υλοποιεί ο ΕΟΔΥ, παραμένουν απλήρωτοι όσον αφορά τα εξαιρέσιμά τους (νυχτερινά, αργίες). Εργοδότης θεωρείται ο ΕΟΔΥ που ορίζει τυπικό ωράριο 8-4 αλλά και την ευχέρεια του εποπτεύοντος φορέα (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ) να αξιοποιήσει τους εργαζόμενους σύμφωνα με τις ανάγκες του.

  Οι εν λόγω συνάδελφοι εργάζονται από το Δεκέμβρη του 2019 και παρά τις οχλήσεις τους προς τον εργοδότη φορέα (ΕΟΔΥ), δεν έχουν λάβει ακόμα απάντηση.

  Το Σωματείο Εργαζομένων  μετά από παρέμβαση στο γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου, ενημερώθηκε για την επικοινωνία που είχε αυτό με το ΕΟΔΥ, ο οποίος βεβαίωσε ότι τα εξαιρέσιμα αποτελούν δαπάνη του ίδιου και όχι του εποπτεύοντα φορέα.

  Θεωρούμε άδικη και αντεργατική τη στάση του εργοδότη φορέα προς τους συμβασιούχους συναδέλφους του προγράμματος  PHILOS και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων εξαιρέσιμών τους (νυχτερινά, αργίες)».

  You must be logged in to post a comment Login