Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις αγαπητέ Σωτήρη Μαγόπουλε δεν σήμαιναν έλλειμα δημοκρατίας

Οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις αγαπητέ Σωτήρη Μαγόπουλε δεν σήμαιναν έλλειμα δημοκρατίας

Οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις αγαπητέ Σωτήρη Μαγόπουλε ήταν πολιτικές και δεν ήταν εθιμοτυπικές. Στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις δεν μαζεύτηκε κόσμος για να τιμήσει κάποιους που μπορούσε να τους τιμήσει και μια άλλη μέρα. Μαζεύτηκε και γι’ αυτό, αλλά πάνω απ’ όλα μαζεύτηκε για να διεκδικήσει να μην πέσει ο κόσμος στα τέσσερα εξαιτίας και της πανδημίας του κοροναϊού, για να βροντοφωνάξει ότι αρκετά πλήρωσε ο λαός την πάσης φύσεως κρίση και δεν αντέχει να πληρώσει άλλο.

Δεν θα αναφερθούμε στις αναφορές των Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων στα εργατικά δικαιώματα που γίνονται για ακόμα μια φορά σμπαράλια με αφορμή τον κοροναϊό. Θα αναφερθούμε όμως αγαπητέ Σωτήρη, μιας και ήσουν επαγγελματίας και μάλιστα Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, στις αναφορές των Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων στην απαίτηση να μην πληρώσουν οι επαγγελματίες, που επλήγησαν από την πανδημία του κοροναϊού, ασφαλιστικές και άλλες εισφορές για την περίοδο που θα χρειαστεί προκειμένου να ξαναμπούν σε κανονικούς ρυθμούς. Η πληρωμή εισφορών ή η παράταση αποπληρωμής τους, ενώ η αγορά βρίσκεται σε αυτό το χάλι, για κάποιους επαγγελματίες θα σημάνει καταστροφή και κλείσιμο.

Στις Πρωτομαγιάτικες λοιπόν συγκεντρώσεις διεκδίκησαν και αυτό. Να μείνουν όρθιοι οι επαγγελματίες μετά την κρίση του κοροναϊού και το διεκδίκησαν τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα μέτρα αποστασιοποίησης και όπως δεν είδαμε να τηρούνται πουθενά μέχρι τώρα. Στις φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς δεν υπήρχε έλλειμα δημοκρατίας εξαιτίας ιδιότυπης ασυλίας. Οι φετινές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς ήταν ένα μάθημα δημοκρατίας, αγωνιστικότητας και πειθαρχίας σε ειδικές συνθήκες όπως αυτές της πανδημίας. Την ίδια εκείνην ημέρα της Πρωτομαγιάς στήθηκαν γλέντια σε ταράτσες και αυλές με δεκάδες άτομα αγαπητέ Σωτήρη χωρίς καθόλου μέτρα αποστασιοποίησης.

Ξέροντας αγαπητέ Σωτήρη Μαγόπουλε πόσο σοβαρή και υπεύθυνη είναι η άποψη σου υποθέτουμε ότι θα ανακαλέσεις τα σχόλια για τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

Σ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ