Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠώς θα μπορούσε να αποτραπεί η αποδοχή της χορηγίας από τα ΕΛΠΕ;

Πώς θα μπορούσε να αποτραπεί η αποδοχή της χορηγίας από τα ΕΛΠΕ;

Ως γνωστόν χθες υπήρχε θέμα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή χορηγίας ενός οχήματος από τα ΕΛΠΕ. Η πρόταση αυτή εισήχθη στην ημερήσια διάταξη ενώ υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου βάσει της οποίας οι χορηγίες δεν γίνονται αποδεκτές. Η διοίκηση του δήμου όμως έκανε το βήμα και κατά παράβαση της απόφασης αποφάσισε να προχωρήσει. Στην Οικονομική Επιτροπή η διοίκηση του δήμου έχει πλειοψηφία. Το θέμα εφόσον έφτανε στην ψηφοφορία θα υπερψηφιζόταν ακόμα κι αν καταψήφιζαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην Επιτροπή. Είναι σίγουρο πως η διοίκηση δεν εισήγαγε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή στα τυφλά. Είχε ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής που ανήκουν στη διοίκηση.

Ποιος λοιπόν ήταν ο μόνος τρόπος να μην περάσει η αποδοχή της χορηγίας; Ήταν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ενημερώσουν τους πολίτες ότι εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και με τον κόσμο κλεισμένο στο σπίτι η διοίκηση του δήμου καταστρατηγεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση θα πιεζόταν να αποσύρει το θέμα όπως και το απέσυρε. Οι παρατάξεις που εξέδωσαν ανακοίνωση και κατήγγειλαν το γεγονός στους πολίτες ήταν αυτές του κυρίου Ζυγά και του κυρίου Κοκονά. Η παράταξη μάλιστα του κυρίου Κοκονά παρακολουθεί την Επιτροπή χωρίς να εκπροσωπείται. Οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, δεν εξέδωσαν καμία ανακοίνωση, δεν ενημέρωσαν τους δημότες για το συγκεκριμένο θέμα, παρ’ όλο που γνώριζαν τους σκοπούς τις διοίκησης. Αν κάποιες παρατάξεις δεν γνώριζαν το περιεχόμενο των θεμάτων επειδή δεν φρόντισαν να ενημερωθούν, όπως όφειλαν να κάνουν, ας το πουν. Αλλά όχι κάποιοι να βγαίνουν και τιμητές θέλοντας και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Όχι να λένε ότι αν συζητιόταν το θέμα θα ξεσπάθωναν! Δεν θέλουμε να αμφιβάλουμε ότι θα ήταν αρνητικοί στη χορηγία, αλλά τότε θα ήταν αργά όσα ξεσπαθώματα και να έκαναν.

Εάν το θέμα ξέφευγε και δεν ανακοινωνόταν από τις παρατάξεις που το δημοσιοποίησαν, παρ’ όλο που η μία δεν συμμετέχει με τακτικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή, τώρα η χορηγία θα ήταν τώρα ψηφισμένη. Αυτή είναι η αλήθεια και όπως έχουμε πει πολλές φορές οι στήλες της «Αγκίδας» είναι ανοιχτές σε κάθε άποψη και θα δημοσιεύσουμε οποιοδήποτε κείμενο μεταφέρει μια άλλη άποψη από την παραπάνω.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ