Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΔεν είστε απλός κάτοικος του δήμου κύριε Αντίνου

Δεν είστε απλός κάτοικος του δήμου κύριε Αντίνου

Κύριε Αντίνου δεν είστε απλός κάτοικος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου όπως δεν είναι απλός κάτοικος του δήμου ο Κλεάνθης Μανδαλιανός. Εκείνος είναι δήμαρχος κι εσείς δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα με 1.307 σταυρούς, πρώτος από την παράταξη του Γιάννη Καμαρινού την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πέρασαν οκτώ μήνες από τότε που ανέλαβε το νέο δημοτικό συμβούλιο. Όπως σε πολύ μικρό πλέον διάστημα ο Κλεάνθης Μανδαλιανός δεν θα μπορεί να δηλώνει νέος και άμαθος, δεν θα μπορείτε κι εσείς. Η υποχρέωσή σας ως δημοτικός σύμβουλος δεν είναι απλά να ψηφίζετε ή να καταψηφίζετε προτάσεις της διοίκησης, εκφράζοντας τη γνώμη σας στο δημοτικό συμβούλιο ή στις Επιτροπές που είστε εκλεγμένος. Η υποχρέωσή σας ως δημοτικός σύμβουλος είναι να ενημερώνετε προκαταβολικά τους κατοίκους του δήμου για τις προθέσεις της διοίκησης όταν τις γνωρίζετε.

Δεν αρκούσε λοιπόν κύριε Αντίνου να καταψηφίσετε στην Οικονομική Επιτροπή την εισήγηση της διοίκησης να αποδεχτεί χορηγία των ΕΛΠΕ. Δεν αρκούσε κύριε Αντίνου να θέσετε καίρια ερωτήματα, όπως γράφετε, για επιτροπή που θα συζητήσει με τα ΕΛΠΕ. Δεν αρκεί να δηλώνετε στην παράταξή σας πολύ προβληματισμένοι επειδή η διοίκηση βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Ήταν υποχρέωσή σας να ενημερώσετε τους κατοίκους για τις προθέσεις της διοίκησης να αποδεχτεί χορηγία από τα ΕΛΠΕ, ώστε να αντιδράσουν και να μην τολμήσει η διοίκηση να συζητήσει και να ψηφίσει το θέμα.

Κύριε Αντίνου, η διοίκηση φαίνεται πως δεν έχει καμία διάθεση να εναρμονιστεί με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να μην δεχτεί χορηγία από τα ΕΛΠΕ. Η διοίκηση παρά το γεγονός ότι η δυσοσμία συνεχίζει να είναι καθημερινό φαινόμενο, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, έχει τη διάθεση να δεχτεί χορηγίες από τα ΕΛΠΕ. Η διοίκηση θα εισαγάγει το θέμα ξανά στην Οικονομική Επιτροπή προς ψήφιση. Εκτός του ότι είναι καθήκον σας να ενημερώσετε τους δημότες, όταν αυτό θα γίνει, είναι καθήκον σας και αυτήν τη στιγμή να καταγγείλετε την προσπάθεια της διοίκησης να κάνει ένα πολιτικό πραξικόπημα κόντρα στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα να κάνει κάτι τέτοιο σε μια συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ βρισκόμαστε σε καραντίνα λόγω πανδημίας κορονοϊού, με τον κόσμο κλεισμένο στο σπίτι.

Κύριε Αντίνου, η διοίκηση του δήμου προσπάθησε ουσιαστικά να προχωρήσει σ’ ένα πολιτικό πραξικόπημα. Πιστεύουμε ότι και εσείς προσωπικά, αλλά και η παράταξη του Γιάννη Καμαρινού δεν θα συνηγορούσε σ’ αυτό και θα αντιδρούσε, όπως κι εσείς δηλώνετε, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Δείξατε όμως ολιγωρία στην ενημέρωση των κατοίκων. Επειδή η ζωή συνεχίζεται, θέλουμε να πιστεύουμε ότι από εδώ και στο εξής θα είστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση προκειμένου να μην μείνει καμία χαραμάδα ανοιχτή ώστε να περάσουν τέτοιου είδους αποφάσεις. Είστε δημοτικοί σύμβουλοι και έχετε υποχρέωση όχι μόνο απέναντι σ’ αυτούς που σας ψήφισαν, αλλά και απέναντι σε όλους τους κατοίκους του δήμου. Εσείς δεν είστε απλοί κάτοικοι του δήμου.

Κιμ. Ο.

ΥΓ. Τα παραπάνω με αφορμή τα όσα έγραψε ο κύριος Αντίνου στην σελίδα της Οικολογικής Ομάδας «Η Αναπνοή είναι Δικαίωμα» στο facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ