Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚινητοποίηση της ΑΣΓΜΕ αύριο το μεσημέρι ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Κινητοποίηση της ΑΣΓΜΕ αύριο το μεσημέρι ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο που έδωσε σε διαβούλευση το υπουργείο Παιδείας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), η οποία προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στη Βουλή, καλώντας την κυβέρνηση να το αποσύρει.

Η ΑΣΓΜΕ σε σχόλιό της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο «διαμορφώνει ένα σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό και εχθρικό προς τις ανάγκες μαθητών – εκπαιδευτικών – γονιών. Το σχολείο μεταμορφώνεται σε εξεταστικό κέντρο με την “Τράπεζα Θεμάτων”. Η γενική μόρφωση στο Λύκειο υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο, στο βωμό της βαθμολογίας για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ήδη από την Α’ Λυκείου. Η εισαγωγή “δεξιοτήτων” καθιστά το νέο σχολείο της κυβέρνησης κέντρο αποσπασματικής γνώσης.

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, αντί να επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το κλείσιμο των σχολείων λόγω πανδημίας, να επιλέγουν αυτήν την περίοδο να κάνουν ακόμα χειρότερη και άνιση τη μόρφωση.

Όσο το αγαθό της ολοκληρωμένης μόρφωσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν, καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ