Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Πασχαλινό μήνυμα του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού

Το Πασχαλινό μήνυμα του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού

«Οι Άγιες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας έφτασαν…χωρίς ακολουθίες, χωρίς τροπάρια, χωρίς περιφορές, χωρίς συνωστισμένες εκκλησίες…
Ο κόσμος μένει στα σπίτια του να παρακολουθεί τις ακολουθίες από τηλεοπτικούς δείκτες… Οι δρόμοι και οι ναοί χάσκουν άδειοι και μουγκοί…. Τα Πάθη του Ιησού δεν δίνονται ως βίωμα στους πιστούς, αλλά ως αναμετάδοση σε κάποια οθόνη…
Περίεργο, πραγματικά περίεργο το συναίσθημα των ανθρώπων, που υπό τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού στερούνται τις κοινωνικές τους επαφές, έκλεισαν τα καταστήματά τους και περιόρισαν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.
Όλη η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή βαδίζει ένα δικό της Γολγοθά, έναν Γολγοθά υπομονής και καρτερίας και βιώνει πάθη με τις απώλειες σε ζωές, με καραντίνες και νοσήσεις.
Όμως μέσα στο ζοφερό σκοτάδι που σκόρπισε ο κορωνοϊός στο πέρασμά του, μας δόθηκε και η ευκαιρία να σκεφτούμε και να συμπαρασταθούμε ο ένας στον άλλον, να βοηθήσουμε τον ανήμπορο γέροντα, τον άρρωστο γείτονα, τον άπορο συμπολίτη μας….
Η ανθρωπότητα ενώθηκε σε μια προσπάθεια αντίστασης απέναντι στον κορωνοϊό και καταλάβαμε ότι η μόνη μας επιλογή είναι το νοιάξιμο, η ομόνοια, η αγάπη για τον πλησίον….με το να μην εκθέτουμε σε κίνδυνο τους άλλους, με το να προσφέρουμε όποια υπηρεσία μπορούμε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ίσως αυτό το Πάσχα να είναι το πιο ιδιαίτερο από όλα. Μπορεί να μην επιτρέπεται να ακούσουμε ύμνους και τροπάρια, αλλά θα αφουγκραστούμε το μήνυμα της αγάπης που μας προσφέρει ο Θεάνθρωπος με τη Σταυρική του Θυσία και θα το εφαρμόσουμε στη ζωή μας.
Μπορεί να μη συμμετέχουμε σε περιφορές Επιταφίου, αλλά θα καταφέρουμε να ενταφιάσουμε τα εγωιστικά μας “θέλω” αναδεικνύοντας τον αγώνα μας για το κοινό καλό. Ευκαιρία στη γιορτή της Αγάπης να γίνουμε πομποί αλλά και δέκτες αγάπης….
Καλή Ανάσταση σε όλους… Ευχή που στις μέρες μας λαμβάνει και ένα χαρακτήρα κυριολεξίας….
Να λυτρωθούμε από αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία, να νικήσουμε ενωμένοι την παγκόσμια απειλή της επιδημίας και να βγούμε από αυτές τις περίεργες ημέρες καλύτεροι άνθρωποι….
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!!»

Από την επίσημη σελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ