Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΟικοτροφείο για φοιτητές έφτιαξε η Ενορία Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου και Ευαγγελισμού της...

Οικοτροφείο για φοιτητές έφτιαξε η Ενορία Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας στην «Αγκίδα» έδωσε και μια σπουδαία είδηση όσον αφορά το φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας Ιερών Ναών Αγίου Αθανασίου και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου κάνοντας γνωστό ότι από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα λειτουργεί στον Εύοσμο οικοτροφείο για φοιτητές. Είπε συγκεκριμένα ο παπά Γιώργης:

«Θα σας πω και κάτι άλλο το οποίο δεν έχει μαθευτεί ακόμα. Στη συμβολή των οδών Κασσάνδρου και Κολοκοτρώνη δόθηκε δωρεά στην Εκκλησία ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών το οποίο επιπλώσαμε πλήρως και προτιθέμεθα να το κάνουμε οικοτροφείο φοιτητών. Μας βοήθησε πάρα πολύ το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς», το οποίο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων έκανε ανακαίνιση και μας έδωσε έπιπλα σε άριστη κατάσταση που δεν τα χρειαζόταν. Το οικοτροφείο αυτό είναι έτοιμο, θα μπορεί να φιλοξενήσει δώδεκα φοιτητές και θα ξεκινήσει να λειτουργεί με το νέο ακαδημαϊκό έτος. Τα κριτήρια για τη φιλοξενία θα είναι οικονομικά. Φοιτητές που δυσκολεύονται να νοικιάσουν, που δεν μπόρεσαν να μπουν στη φοιτητική εστία, θα τους δίνουμε τη δυνατότητα να σπουδάσουν δίχως έξοδα».

Ο παπά Γιώργης αναφέρθηκε επίσης στο «Σπίτι των Αγγέλων», στον ξενώνα αγάπης που διατηρεί η Ενορία Ιερών Ναών Αγίου Αθανασίου και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου, λέγοντας τα εξής:

«Ένα άλλο σημαντικό το οποίο θα ήθελα να πω είναι ότι μια πολύ μεγάλη δράση της Εκκλησίας είναι ο ξενώνας αγάπης, «το Σπίτι των Αγγέλων». Οκτώ διαμερισματάκια στην αυλή του Αγίου Αθανασίου για τη φιλοξενία ασθενών και συγγενών που έρχονται από την επαρχία για τα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Τον ξενώνα τον διαχειρίζεται η Ενορία μας. 2.500 διανυκτερεύσεις περίπου τον χρόνο. Υπάρχει και λίστα αναμονής. Απ’ όλη την Ελλάδα, μέχρι από τα Χανιά και τη Ρόδο φιλοξενούνται στον ξενώνα μας. Πρέπει να κάνουν, για παράδειγμα, ακτινοβολίες, οι οποίες κρατάνε δέκα λεπτά. Μπορεί όμως ο ασθενής να πηγαινοέρχεται σε μια άλλη μακρινή πόλη κάθε μέρα; Έρχονται λοιπόν στην Ενορία μας και χωρίς γραφειοκρατία παίρνουν το κλειδί του διαμερίσματος για να μην ταλαιπωρούνται. Επειδή επίσης είναι δίπλα το συσσίτιο έχουν και το φαγητό τους. Η Ενορία μας δηλαδή τους προσφέρει δωρεάν στέγη και φαγητό. Έχουν και την ησυχία της αυλής του Αγίου Αθανασίου και τον Άγιο Αθανάσιο για να παρακαλέσουν και να προσευχηθούν για την υγεία τους. Έχουν επίσης πολύ κοντά την αγορά και μπορούν να βγουν και να μπουν ότι ώρα θέλουν στον ξενώνα.

Τώρα με την πανδημία σταμάτησαν να έρχονται ασθενείς και συνοδοί γιατί και στα νοσοκομεία έδωσαν βαρύτητα στο θέμα του κοροναϊού, αλλά σκεφτήκαμε και παραχωρούμε τον ξενώνα σε ανθρώπους που λόγω της δουλειάς τους έρχονται σε πολύ επαφή με κόσμο και φοβούνται να πάνε στο σπίτι τους για να μην κολλήσουν τους συγγενείς τους, αν τυχόν έχουν προσβληθεί οι ίδιοι από τον ιό. Γι’ αυτήν την παραχώρηση ειδοποιήσαμε την Περιφέρεια και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες».

Ολόκληρη η πολύ συγκινητική, βαθιά ανθρώπινη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του παπά Γιώργη θα δημοσιευτεί αύριο το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας: Ανάσταση στα μπαλκόνια μας με αναμμένες λαμπάδες
Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας μιλάει για το πρωτόγνωρο Πάσχα που ζούμε
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ