Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Να εκδοθεί άμεσα το ψήφισμα για την στελέχωση των δομών Υγείας στον...

«Να εκδοθεί άμεσα το ψήφισμα για την στελέχωση των δομών Υγείας στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου»

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού Ευόσμου, Θανάσης Κοκονάς, μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη χθες Τρίτη 14 Απριλίου και την άρνηση της διοίκησης του δήμου να εκδώσει άμεσα ένα ψήφισμα για την στελέχωση των δομών Υγείας, το οποίο έχουν εγκρίνει όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και η ίδια η διοίκηση:

«Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 14ης Απρίλη 2020 αρνήθηκε για μία ακόμα φορά να εκδώσει άμεσα το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για ενίσχυση και στελέχωση των δομών Υγείας και ειδικά των πρωτοβάθμιων δομών που βρίσκονται στον δήμο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κοροναϊού, παρά το ότι υπάρχει στήριξη στο συγκεκριμένο ψήφισμα όλων των παρατάξεων του δημοτικού και της ίδιας της παράταξης του δημάρχου. Η διοίκηση αρνείται να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα του λαού της περιοχής που κατέθεσε εγγράφως η Λαϊκή Συσπείρωση για τη στελέχωση των δομών Υγείας. Δυστυχώς η διοίκηση του δήμου προσπαθεί με τεχνάσματα να μας δείξει ότι όλα είναι εντάξει και ότι το Κέντρο Υγείας του Ευόσμου και οι υπόλοιπες δομές είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, βάζοντας στην άκρη όλες τις φωνές των εργαζομένων στην Υγεία αλλά και των πολιτών που βιώνουν στην πλάτη τους τη γύμνια των δομών Υγείας στον δήμο μας και που ζητάν επαρκείς προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ και ο ίδιος ο δήμαρχος και γιατρός Κλεάνθης Μανδαλιανός παραδέχτηκε στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου ότι πέρασε από το Κέντρο Υγείας και όπως του είπαν οι εργαζόμενοι αλλά διαπίστωσε και ο ίδιος υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται στελέχωσή του. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται και σ’ αυτό το ζήτημα να σταματήσει να απαιτεί τα αυτονόητα, αυτά που ζητάει δηλαδή και ο κόσμος ο οποίος βιώνει την υποστελέχωση των δομών Υγείας στον δήμο μας. Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου θα συνεχίσει να απαιτεί από το κράτος καλύτερες παροχές προς τους πολίτες όσον αφορά Σύστημα Υγείας αλλά θα συνεχίσει να απαιτεί λύσεις και για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που έχει η περιοχή. Γι’ αυτόν τον λόγο εμείς θα ελέγχουμε συνεχώς τη διοίκηση του δήμου, θα την καλούμε και θα την πιέζουμε να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία προς όφελος των κατοίκων του δήμου. Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε έστω και με καθυστέρηση να εκδοθεί εδώ και τώρα το ψήφισμα για την στελέχωση των δομών Υγείας, το οποίο, όπως ήδη τόνισα, εγκρίθηκε από όλες τις παρατάξεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ