Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΠρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας: Ανάσταση στα μπαλκόνια μας με αναμμένες λαμπάδες

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας: Ανάσταση στα μπαλκόνια μας με αναμμένες λαμπάδες

Μια πολύ συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη συνέντευξη παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας χθες Μεγάλη Δευτέρα του 2020 λίγο πριν την απογευματινή λειτουργία. Ο παπά Γιώργης μέσα από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο μίλησε για την πρωτοφανή Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, μίλησε για την κατάσταση που βιώνουμε με την πανδημία ως αφορμή για αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας διαχρονικά αλλά προπαντός σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, μίλησε για τον πόνο του ιερέα που τέτοιες μέρες λειτουργεί σε άδειο ναό.

Ο παπά Γιώργης ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη κάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν στα σπίτια τους και διαδικτυακά να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο, ενώ κατά την Ανάσταση τους προέτρεψε να βγουν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους με αναμμένες τις λαμπάδες για να πούμε όλοι μαζί το «Χριστός Ανέστη». Είπε συγκεκριμένα ο παπά Γιώργης: «Εμείς το βράδυ της Αναστάσεως θα λειτουργήσουμε κεκλεισμένων των θυρών. Η λειτουργία θα αρχίσει στις έντεκα η ώρα. Δώδεκα η ώρα θα πούμε το “Χριστός Ανέστη”, θα χτυπήσουν οι καμπάνες και πιο μπροστά θα καλέσουμε μέσω του διαδικτύου τους ανθρώπους εκείνο το βράδυ, εκείνη την ώρα που θα χτυπάν οι καμπάνες να είναι στα μπαλκόνια τους με το θυμιατό τους, με το καντήλι τους, με την εικόνα τους, με τη λαμπάδα τους αναμμένη να πούνε “Χριστός Ανέστη” και να ευχηθούν και μακάρι του χρόνου όλοι μαζί, υγιείς χωρίς να έχουμε χάσει κανέναν, αγαπημένοι να βρεθούμε στην πλατεία του Ευόσμου να ψάλλουμε το “Χριστός Ανέστη” όλοι μαζί».

Ολόκληρη η συνέντευξη του παπά Γιώργη θα δημοσιευτεί τελικά το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Οικοτροφείο για φοιτητές έφτιαξε η Ενορία Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου
Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας μιλάει για το πρωτόγνωρο Πάσχα που ζούμε
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ