Τελευταία

  «Άμεση επιδότηση των μικρών επαγγελματιών για την αγορά νέας ταμειακής μηχανής»

  14-04-2020

  Ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ) εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο απαιτεί την άμεση επιδότηση για την αγορά νέας ταμειακής μηχανής, για όλους τους αυτοαπασχολούμενους που χρειάζεται να αποσύρουν τις παλιές ταμειακές και έχουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ και την παράταση προθεσμίας αγοράς νέων ταμειακών μηχανών τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο. Ολόκληρο το δελτίο τύπου του ΣΜΑΕΘ είναι το παρακάτω:

  «Όπως είναι γνωστό, με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 85Β΄), οι κάτοχοι παλιών ταμειακών μηχανών έχουν την υποχρέωση να τις αποσύρουν μέχρι τις 31/5/2020.

  Όμως, το κόστος αγοράς νέας ταμειακής μηχανής είναι πολύ μεγάλο για την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων που φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ, που καλούμαστε να πληρώνουμε σε … μόνιμη βάση ένα σωρό «προσωρινά» χαράτσια, που στενάζουμε από τα χρέη όλων των προηγούμενων ετών, την αναδουλειά, τον ανελέητο ανταγωνισμό με τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

  Η σημερινή κατάσταση με τον κορονοϊό επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τη θέση μας: τα 800 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση (σε όσους τα δίνει) δε φτάνουν ούτε για το «καλημέρα», ενώ οι ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις τρέχουν και συσσωρεύονται για να πληρωθούν απλά λίγο αργότερα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δε φαίνεται να τσιγκουνεύεται στα δώρα που κάνει σε καναλάρχες, κλινικάρχες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

  Απαιτούμε:

  • την άμεση επιδότηση για την αγορά νέας ταμειακής μηχανής, για όλους τους αυτοαπασχολούμενους που χρειάζεται να αποσύρουν τις παλιές ταμειακές και έχουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ
  • την παράταση προθεσμίας αγοράς νέων ταμειακών μηχανών τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.
  • εδώ και τώρα αφορολόγητο όριο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισοδήματα ως 12.000 ευρώ, και επιπλέον 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ξεκινώντας από το 2019».

  You must be logged in to post a comment Login