Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΉταν πιο εύκολο στον γιατρό Μανδαλιανό να εισηγηθεί στον Χαρδαλιά κι όχι...

Ήταν πιο εύκολο στον γιατρό Μανδαλιανό να εισηγηθεί στον Χαρδαλιά κι όχι στον Τσιόδρα!

Ο δήμαρχος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και γιατρός Κλεάνθης Μανδαλιανός εισηγήθηκε στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, το κλείσιμο της περιπατητικής ζώνης της οδού Αντώνη Τρίτση στον Εύοσμο για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας από την εξάπλωση του κοροναϊού. Εάν τελικά ο δήμαρχος και γιατρός Κλεάνθης Μανδαλιανός πίστευε ότι υπήρχε πρόβλημα συγχρωτισμού στην περιπατητική της Τρίτση καλά έκανε και εισηγήθηκε το κλείσιμό της στον κύριο Χαρδαλιά.

Ο δήμαρχος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και γιατρός Κλεάνθης Μανδαλιανός έχει στα χέρια του ένα ψήφισμα το οποίο ενέκριναν εδώ και είκοσι ημέρες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, μεταξύ αυτών και η δική του, για τη στελέχωση του Συστήματος Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κοροναϊού. Το ψήφισμα αναφέρεται και πιο συγκεκριμένα στις πρωτοβάθμιες δομές Υγείας του δήμου. Εκείνο το ψήφισμα ακόμα δεν έχει εκδοθεί και φαίνεται πως η βούληση της διοίκησης είναι να το κρατήσει σε συρτάρια ερμητικά κλειστά. Εκείνο το ψήφισμα ο γιατρός Κλεάνθης Μανδαλιανός γιατί δεν το εισηγήθηκε ακόμα στον κύριο Τσιόδρα ή στον κύριο Κικίλια;

Την Τρίτη που μας πέρασε ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Ήταν μια ευκαιρία ο κύριος Μανδαλιανός να μιλήσει και ως γιατρός γι’ αυτήν και να προωθήσει το ψήφισμα. Ο κύριος Μανδαλιανός δεν το έκανε όμως. Αυτό που έκανε ήταν, μερικές μέρες μετά την έγκριση του ψηφίσματος από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, να συναντηθεί με τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ευόσμου για να τον διαβεβαιώσει ότι το Κέντρο Υγείας είναι στελεχωμένο, ότι δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση στην πολιτεία για τη στελέχωσή του και αυτό ο κύριος Μανδαλιανός το ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του δήμου.

Ο κύριος Μανδαλιανός όμως ως δήμαρχος και γιατρός περίμενε να εγκριθεί ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο για να μάθει αν είναι στελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Ευόσμου; Ο κύριος Μανδαλιανός είχε ξανακάνει συναντήσεις με τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ευόσμου. Δεν την είχε ρωτήσει σ’ εκείνες τις συναντήσεις αν ήταν στελεχωμένο; Γιατί περίμενε το ψήφισμα που ζητάει τη στελέχωσή του για να μάθει ότι είναι στελεχωμένο; Από εκείνην την ημέρα που ανακοίνωσε η ιστοσελίδα του δήμου ότι το Κέντρο Υγείας Ευόσμου έχει όσες ειδικότητες ιατρών προβλέπονται για τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και δεν χρειάζεται ο δήμος να κάνει καμία παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας για την στελέχωσή του, ρωτήθηκε ο κύριος Μανδαλιανός να απαντήσει συγκεκριμένα ποιες ειδικότητες γιατρών υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας, για πόσες ημέρες την εβδομάδα η κάθε μια, σε ποιες από τις τρεις βάρδιες και αν αυτήν την κατάσταση ο ίδιος ως γιατρός τη θεωρεί πληρότητα. Ο κύριος Μανδαλιανός δεν έχει απαντήσει. Προφανώς ήταν πολύ απασχολημένος με την εισήγηση για την περιπατητική της Τρίτση.

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ