Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΥφασμάτινες χειρουργικές μάσκες και σκουφάκια ράβουν εθελοντές με πρωτοβουλία της Κοινότητας Ευόσμου

Υφασμάτινες χειρουργικές μάσκες και σκουφάκια ράβουν εθελοντές με πρωτοβουλία της Κοινότητας Ευόσμου

 Άνοιξαν τα μπαούλα με τα βαμβακερά σεντόνια και έβαλαν … “φωτιά” στις ραπτομηχανές, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλο το Δήμο, ένα μήνυμα που μετουσιώνει την πραγματική διάσταση του εθελοντισμού, που σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές της πανδημίας αποτελεί “αχτίδα” ελπίδας και ανθρωπιάς.

Η Κοινότητα Ευόσμου σε μια ακόμη πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, ανέλαβε δράση συγκροτώντας – με  υπεύθυνη την τοπική σύμβουλο Ευόσμου Μαρία Γκαγκανιάρη –  εθελοντική ομάδα κατασκευής υφασμάτινων χειρουργικών μασκών πολλαπλών χρήσεων αλλά και σκούφων, για την προστασία των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου, στη Δημοτική Αστυνομία, στην Καθαριότητα, στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, ενώ μέρος του υλικού θα προσφερθεί στους εργαζόμενους των νοσοκομείων “Άγιος Δημήτριος” και “ΑΧΕΠΑ” καθώς και σε δημότες.

Εξαίροντας τη σημαντική αυτή κοινωνική πρωτοβουλία της Κοινότητας Ευόσμου, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους, τονίζοντας πως τέτοιες πράξεις αναδεικνύουν τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και συμβάλλουν στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, σε μια περίοδο που η λαίλαπα της πανδημίας δοκιμάζει όλη την ανθρωπότητα.

Για τις ανάγκες της εθελοντικής δράσης η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση με εντολή του Προέδρου της κ. Κώστα Αμανατιάδη προσέφερε το χώρο και τις υποδομές του επιμορφωτικού προγράμματος κοπτικής ραπτικής της ΔΗΚΕΚΕ στη διάθεση της εθελοντικής ομάδας, η οποία υπό το συντονισμό της  Δημοτικής Συμβούλου Αλεξάνδρας Κορωνίδου, ρίχτηκε στη “μάχη” της παραγωγής χειροποίητων υφασμάτινων προστατευτικών μασκών και σκούφων. Στο κάλεσμα της Κοινότητας Ευόσμου για την κατασκευή υφασμάτινων μασκών συμμετέχει και ένας σημαντικός αριθμός δημοτών και επαγγελματιών του Δήμου.

           

O Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου Παναγιώτης Φωτιάδης ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές της δράσης και συγκεκριμένα:

– την Επιμορφώτρια Κοπτικής Ραπτικής της ΔΗΚΕΚΕ Δημόκλεια Σαράφη

– τις Επιδιορθώσεις ενδυμάτων “Σάκης”

– τα Είδη ραπτικής “Μαρία”

– τον κ. Νίκο Καρμίρη Animal Empire Streat Wear

– την κ. Μαρία Μοσχίδου

– την κ. Κατερίνα Νικολαΐδου

– την κ. Αγγελική Βατίτση

– την κ. Ελένη Ντότη

– την κ. Θωμαή Κάρλα.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ