Πόρτα πόρτα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο πλευρό των άπορων οικογενειών

0
23
TEST

Στο πλευρό των απόρων οικογενειών που εν καιρώ πανδημίας βιώνουν ακόμη πιο δραματικά τη φτώχεια και την ανέχεια στέκεται ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, με μια ακόμη πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου.

Με το σύνθημα “Κανείς δεν είναι μόνος του στην κρίση – Σε αυτήν τη δοκιμασία είμαστε στο πλευρό σου” ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 7 Απριλίου, η δράση της κατ΄ οίκον διανομής τροφίμων σε 500 άπορες οικογένειες, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Ξεκίνησε η πόρτα – πόρτα διανομή τροφίμων σε 500 δικαιούχους των Δημοτικών Κοινωνικών Δομών. Η πόρτα – πόρτα παράδοση των τροφίμων θα γίνει σταδιακά με υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στο πλαίσιο της οργανωμένης επιχείρησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, που τον συντονισμό της έχει ο Διευθυντής της Γιώργος Γκανάτσιος. Στη διανομή συμμετέχουν – πέραν των εργαζομένων των κοινωνικών υπηρεσιών – και περίπου 30 υπάλληλοι που μετακινήθηκαν από άλλες υπηρεσίες του Δήμου, συγκροτώντας τη νέα κοινωνική δομή “ΦΡΟΝΤΙΔΑ”.

“Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ανθρωπιάς σε όλη την πόλη, ότι σε αυτήν τη δύσκολη δοκιμασία προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, επισημαίνοντας πως ο Δήμος διευρύνει τις κοινωνικές του υπηρεσίες, παρέχοντας έμπρακτα βοήθεια στο σπίτι σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

“Μεριμνώντας για τη στήριξη των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων πολιτών, σε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνει η κοινωνία μας, δημιουργούμε νέες συνθήκες για την κατ/οίκον εξυπηρέτηση και ανακούφισή τους, με στόχο να μη μείνει κανείς αβοήθητος, εξασφαλίζοντας την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και προάσπισης της δημόσιας υγείας, τόσο των εργαζομένων όσο και των ωφελούμενων των κοινωνικών μας δομών” επισήμανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα προχωρήσουν στην κατ΄ οίκον διανομή τροφίμων των ωφελουμένων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD).

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου