Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου διεκδικεί μαζί με τους υγειονομικούς την ενίσχυση του...

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου διεκδικεί μαζί με τους υγειονομικούς την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Το παρακάτω ψήφισμα εξέδωσε ο Σύλλογος Ποντίων «Παναγία Κρεμαστή» συμμετέχοντας στην σημερινή Πανελλαδική κινητοποίηση των γιατρών και του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού με αίτημα την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας:

«Την 1η Απριλίου 2020 σε συνέντευξη τύπου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας εξήγγειλε κινητοποιήσεις στις 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου “Παναγία Κρεμαστή” χαιρετίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις γιατρών και υγειονομικών.

Διεκδικούμε μαζί τους ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των σημερινών τραγικών ελλείψεων, μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στην Υγεία και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Ενισχύουμε την φωνή τους που λέει “αρκετά με τα λόγια, δεν παίζουν κανένα ρόλο ούτε οι εξαγγελίες, ούτε τα ευχολόγια. Αυτό που παίζει τώρα ρόλο είναι οι πράξεις και η πραγματικότητα είναι φρικτή. Και θα γίνει ακόμα πιο φρικτή αν δεν μας ακούσουν”.

Σηκώνουμε το ανάστημα μας πλάϊ σε αυτούς που δίνουν μάχη καθημερινά όχι μόνο για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, αλλά και για την αντιμετώπιση της “επιδημίας” των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό παραϊατρικό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σε υποδομές, σε Μέσα Ατομικής Προστασίας των υγειονομικών, προκειμένου να δώσουν τη μάχη και να μη χάσει κανένας ασθενής τη ζωή του ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί.

Αναλαμβάνουμε την ατομική ευθύνη στη συλλογική προσπάθεια να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους μας αλλά και τις ευπαθείς ομάδες.

Αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι η πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας των πολιτών.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλου του ελληνικού λαού.

Απευθύνουμε κάλεσμα στα μέλη μας στις 7 Απρίλη αλλά και κάθε μέρα να ενώσουν την φωνή τους, την δύναμη τους με τους υγειονομικούς σε μια μάχη που αφορά την ίδια μας την ζωή που βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο

Απαιτούμε: 

1) Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.

2) Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

3) Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.

4) Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε 24ωρη βάση για τους ασθενείς με ήπια συμπτώματα και να επαναλειτουργήσουν οι δομές που έκλεισαν.

5) Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ