Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΆμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και...

Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης

 Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης με την παρακάτω ανακοίνωσή του ζητάει άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας συμμετέχοντας σήμερα στη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία:

«Ο σύλλογος μας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ

(Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών) συμμετέχει
στην Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία στις 7 Απρίλη.

Θα είμαστε δίπλα στους υγειονομικούς μας στην πύλη

του νοσοκομείου Παπανικολάου    στις 7/4 και ώρα 10:00

    Συναδελφισσα/ συνάδελφε

    Η κυβέρνηση και τα στελέχη της ΝΔ τώρα “ανακάλυψαν” την αξία του -κατασυκοφαντημένου από τους ίδιους -δημόσιου συστήματος υγείας. Μας ζητούν τώρα να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, αυτοί που στην προ κορωνοιού εποχή έλεγαν ότι είναι υπεράριθμοι (!) και ότι πρέπει να απολυθούν.. αυτοί που με “ύμνους” αναφέρονταν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και μιλούσαν για ΣΔΙΤ.. πόσο υποκριτές πια..

    Εμείς όμως συνάδελφοι ξέρουμε ότι οι εργαζόμενοι του εγκαταλελειμμένου τομέα της δημόσιας υγείας και πριν την πανδημία και ένα παραπάνω τώρα, δίνουν έναν άνισο αγώνα.. αγωνίζονται χωρίς τα απαραίτητα μέσα, χωρίς ατομική προστασία, αλλά με ταξική εργατική αυταπάρνηση. 

    Συνάδελφε

    Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, διαχρονικά και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται τώρα με τον πιο δραματικό τρόπο πόσο επικίνδυνη είναι.

   ΤΩΡΑ είναι η ώρα να αγωνιστούμε μαζί με τους υγειονομικούς, για την πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλου του λαού.

    Συναδελφισσα/ συνάδελφε

    Ενώνουμε την φωνή μας με τους υγειονομικούς μας, με τα άλλα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα 

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

   – Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και  άλλων ειδικοτήτων προσωπικού και να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας τους.

    – Αύξηση των κλινών ΜΕΘ για την κάλυψη όλων των αναγκών»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ