Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝΕΑΟι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να σταματήσουν οι επικοινωνιακές αθλιότητες

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να σταματήσουν οι επικοινωνιακές αθλιότητες

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με την παρακάτω ανακοίνωσή της ζητάει να σταματήσουν οι επικοινωνιακές αθλιότητες σε βάρος των νοσοκομειακών γιατρών:

«Ο Υφυπουργός Υγείας αποκάλεσε ψεύτες την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ που έκαναν το αυτονόητο και ζήτησαν να διερευνηθούν οι καταγγελίες των συναδέλφων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, στην ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών στις 2/4/2020, αναφορικά με την έγγραφη και επώνυμη καταγγελία, ότι τους δόθηκαν προστατευτικές μάσκες που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές, απάντησε ότι πρόκειται για την ψευδή είδηση της ημέρας.

Δεν πρόκειται για απλό ατόπημα του Υφυπουργού Υγείας. Είναι σαφές ότι για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας “ήρωες” είναι μόνο όσοι κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί στο όνομα της “αναγκαίας εθνικής ομοψυχίας” για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Όσοι τα αναδεικνύουν και διεκδικούν λύσεις υπονομεύουν την “εθνική προσπάθεια” για την καταπολέμηση του “αόρατου εχθρού”. Είναι σαφές ότι για την κυβέρνηση της Ν.Δ “αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί μαζί της τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα”.

Κύριε Κοντοζαμάνη, αν αφουγκραζόσασταν τις αγωνίες των νοσοκομειακών γιατρών θα κατανοούσατε ότι μια απλή επίσκεψη στον ιστότοπο της κατασκευάστριας εταιρείας και επισκόπηση των μασκών που κατασκευάζει, δικαιολογεί απόλυτα το φόβο των συναδέλφων.

Κύριε Κοντοζαμάνη, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι υγειονομικοί δεν έχουν ανάγκη από τη διάδοση “fake news” γιατί έχουν την αλήθεια και το δίκιο με το μέρος τους.

Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τις επικοινωνιακού τύπου αθλιότητες.

Επιτέλους. Είναι ανήθικο να στέλνονται υγειονομικοί να αντιμετωπίσουν την πανδημία χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λένε οι Ομοσπονδίες των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κύριε Κοντοζαμάνη απαιτούμε να ζητήσετε αμέσως δημόσια συγνώμη.

Απαιτούμε:

1) Να ελεγχθεί η ασφάλεια των ΜΑΠ και να δοθεί έγγραφη απάντηση από τους Υπουργούς Υγείας στα ερωτήματα των Γιατρών του Σωτηρία, του Αττικού, της Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ.

2) Να σταματήσει αμέσως η εκστρατεία συκοφάντησης σε βάρος των γιατρών από διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες και τα έμμισθα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ.

Η ΟΕΝΓΕ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την αλήθεια. Θα συνεχίσει να διεκδικεί μέτρα προστασίας της υγείας των υγειονομικών, απαραίτητη προϋπόθεση για την υπεράσπιση της υγείας του λαού ενάντια στην επιδημία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ