Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜε πρότυπο τον δήμαρχο Τρικάλων αντί για νοσοκομεία να φτιάξουμε μύλους ξωτικών!

Με πρότυπο τον δήμαρχο Τρικάλων αντί για νοσοκομεία να φτιάξουμε μύλους ξωτικών!

Στην τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 1η Απριλίου 2020, «περίσσεψαν» τα συγχαρητήρια της πλειοψηφίας προς την κυβέρνηση και η αναγνώριση της «πολύ σημαντικής της δουλειάς», όπως δηλώθηκε δια στόματος του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Τρικάλων.

Κατά τη συνεδρίαση ήταν εμφανής η προσπάθεια, προέδρου και πλειοψηφίας τη ΚΕΔΕ, να αποστασιοποιηθούν από τα κενά των 30.000 οργανικών θέσεων και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και οι υγειονομικοί της χώρας μπροστά στην πανδημία του κοροναϊού και που ως ζήτημα αναδεικνύεται σε μία από τις κύριες υποχρεώσεις των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι πρέπει, εκφράζοντας τις λαϊκές αγωνίες, να το αναδείξουν και να το υποστηρίξουν απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Είναι όμως η δουλειά των αυτοδιοικητικών να ζητάνε στελεχωμένα νοσοκομεία και στελεχωμένες δομές υγείας για να μην ψοφολογάνε οι υπήκοοί τους; Και γιατί στο κάτω της γραφής να ζητήσουν στελεχωμένα νοσοκομεία; Μπορεί το νοσοκομείο των Τρικάλων να είναι υποστελεχωμένο, μπορεί οι εργαζόμενοί του να βγάζουν κραυγή αγωνίας για την στελέχωσή του προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, μπορεί ο δήμαρχος των Τρικάλων να μην λέει κουβέντα γι’ αυτό, αλλά αυτός ο ίδιος δήμαρχος των Τρικάλων λανσάρεται ως πρότυπο και στο δήμο μας, στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, από μερικούς γιατί έχει μύλο ξωτικών.

Τι τα θέλουμε λοιπόν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας αφού έχουμε μύλους ξωτικών; Ίσως στα Τρίκαλα τα περιστατικά που θα χρειαστούν ΜΕΘ, εάν συμπληρωθούν τα λιγοστά κρεβάτια ΜΕΘ του νοσοκομείου τους, να στέλνουν τα περιστατικά στο μύλο των ξωτικών. Ίσως να φτιάξουμε και στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου έναν μύλο ξωτικών αντί να στελεχώσουμε το Κέντρο Υγείας. Ίσως αντί να στελεχώσουμε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας πανελλήνια να φτιάξουμε και να στελεχώσουμε μύλους ξωτικών αφού παρουσιάζεται ως πρότυπο δημάρχου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικάλων, ο οποίος ακόμα και εν μέσω κοροναϊού δεν θέλησε να επαναλάβει ούτε μισή κουβέντα από τις κουβέντες των νοσοκομειακών γιατρών, που είμαστε σίγουροι ότι τους παλαμοκροτούσε υποκριτικά όπως και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ. Εμπρός λοιπόν να φτιάξουμε και να στελεχώσουμε μύλους ξωτικών.

Βασίλης Κιμ.

Ευτυχώς ο δήμαρχος Τρικάλων είναι καλός και δεν είναι Μανδαλιανός…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ