Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠλήρης αντίθεση του Κλεάνθη Μανδαλιανού στο σχέδιο καύσης απορριμμάτων εντός του αστικού...

Πλήρης αντίθεση του Κλεάνθη Μανδαλιανού στο σχέδιο καύσης απορριμμάτων εντός του αστικού ιστού στην Ευκαρπία

Την πλήρη αντίθεση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο ενδεχόμενο αδειοδότησης της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ ΑΕ για την καύση απορριμματογενών αποβλήτων και εναλλακτικών καυσίμων εντός του αστικού ιστού στην Ευκαρπία, εκφράζει ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Συμμετέχοντας στο κοινό μέτωπο των Δημάρχων που αντιδρούν στην υλοποίηση της απόφασης αδειοδότησης, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου προσυπέγραψε την κοινή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία οι δήμαρχοι Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Πυλαίας Χορτιάτη, ζητούν να μην προχωρήσει η διαδικασία της αδειοδότησης και να ακυρωθούν οι τελευταίες ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

“Για ακόμη μια φορά η δυτική Θεσσαλονίκη καλείται να σηκώσει στις πλάτες της ένα περιβαλλοντικό βαρίδιο. Για ακόμη μια φορά η ευαίσθητη και επιβαρυμένη περιβαλλοντικά αυτή περιοχή, γίνεται πεδίο υλοποίησης σχεδιασμών που είναι εγκληματικές σε βάρος της υγείας των πολιτών. Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης συνιστά μια από τις μεγαλύτερες πληγές της δυτικής πλευράς της πόλης μας, με συνέπειες δραματικές και ανυπολόγιστες για την ανθρώπινη ζωή. Φτάνει πια! Δεν θα ανεχτούμε περαιτέρω υποβάθμιση! Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας! Οφείλει η Πολιτεία να σκύψει με ευαισθησία πάνω στα προβλήματά μας και να άρει την άνιση μεταχείριση που επιφυλάσσει διαχρονικά, καταδικάζοντας τους πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης στην υποβάθμιση” τονίζει ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, επισημαίνοντας ότι η δρομολόγηση και υλοποίηση των σχεδίων για την αδειοδότηση του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου “ΤΙΤΑΝ” για την καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης, συναντά τη συλλογική αντίδραση και κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και των δημοτικών αρχών της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός προσυπέγραψε την επιστολή για το ΤΙΤΑΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ