Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Το κράτος σπάει την καραντίνα και αδειοδοτεί το "ΤΙΤΑΝ" για την καύση...

«Το κράτος σπάει την καραντίνα και αδειοδοτεί το “ΤΙΤΑΝ” για την καύση απορριμμάτων»

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Συμμαχία Πολιτών Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου για την άδεια στο «ΤΙΤΑΝ» να προχωρήσει στην καύση απορριμμάτων κατηγορώντας το κράτος ότι θέτει σε αμφισβήτηση τη δημοκρατία και ζητώντας από τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου να ενημερώσει για τις εξελίξεις σχετικά με τη συγκεκριμένη αδειοδότηση:

«Ενώ ο κόσμος μένει σπίτι του εξαιτίας των έκτακτων αναγκών, το κράτος συνεχίζει να δουλεύει θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ίδια τη δημοκρατία. Δεν μπορεί να ερμηνευτεί αλλιώς η σπουδή της κυβέρνησης να εγκριθεί η καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο του Τιτάν.

Τα κινήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης από χρόνια έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο αυτό. Οι κάτοικοι από την πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους και τα Δημοτικά Συμβούλια έχουν κατά καιρούς υπερψηφίσει ανάλογα ψηφίσματα.

Η “Συμμαχία Πολιτών” καλεί τους πολίτες του Κορδελιού και του Ευόσμου σε εγρήγορση.

Δεν είναι δυνατόν να “μένουμε σπίτι” με κυβερνητικά διατάγματα με σκοπό την προστασία της υγείας μας και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση να απειλεί με τις αποφάσεις της την υγεία των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Καλούμε τον Δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου να μας ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις. Όταν το κράτος “σπάει” την καραντίνα προχωρώντας σε αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές, ενάντια στην υγεία, δεν μπορεί να σιωπούμε. Να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες σε συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, ώστε να αποτρέψουμε μαζί με όλους τους πολίτες το εφιαλτικό σενάριο περαιτέρω υποβάθμισης του περιβάλλοντος στη Δυτική Θεσσαλονίκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ